Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další variace na téma svět po apokalypse, v rámci této škatulky je však Stake Land velmi příjemným členem. Nehraje si na film s hlubokým poselstvím, nesnaží se ani šokovat a příběh lovce ne - mrtvých a jeho mladého žáka plyne přirozeně ( přesto se spádem a akcí), a bez zbytečného vysvětlování "co, proč a jak", dál. Jediné co mi však chybělo, byla absence nějakého vyústění či finále, asi jsem očekával přece jen nějaký ten malý "šůček" ( aspoň ve finále:). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na pomalost filmu. Ne že bych se nudil, to ani omylem, ale film se prostě zpočátku trochu táhl. Po chvilce už jsem se naladil na jeho tempo a začal jsem se výborně bavit. Postapokalyptická atmosféra je velmi dobře vykreslená a vzhled upírů jakbysmet. Měl jsem trochu problém s postavami, ale je to stejné jako s rychlostí filmu, člověk se musí přizpůsobit. Nakonec jsem jim hodně fandil a finále je více než uspokojivé, i když ten konec by nemusel být takový, jaký byl. No, je to zvláštní a rozporuplný snímek, ale vidím ho hlavně pozitivně. Určitě doporučuji dál. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JEDEME UŽ PŘÍLIŠ DLOUHO. NEVÍME CO SE NACHÁZÍ PŘED NÁMI, ALE VŠECHNO JE LEPŠÍ NEŽ TO, CO ZŮSTALO ZA NÁMI. SNAŽÍM SE O TOM PŘESVĚDČIT SÁM SEBE. ALE KDYŽ ZAVŘU OČI...... /// Kouzelný putování po ,,vybrabčený“ zemi s Mistrem, který je muž činu a jeho česnekovej olej má říz. TOHLE MĚ BAVÍ! Drsnej chlápek co toho moc nenamluví, ale libuje si, když přichází čas lovu. SMRT, KTERÁ MÁ ZUBY. Můžou zombíci ještě něčím překvapit? Oni možná ne, ale jméno režiséra si budu pamatovat. Výborný prostředí, super atmosféra, žádná zkurvená roztřesená kamera nebo debilní tma. Rozumnej film o zombie vampírech, apokalypse a touze přežít. Že to není možný? Dlouho mě nepobavil takhle dokonalej mix optimismu a pesimismu. Slovy Mistra (jinýho): ,,Tak tohle jsem opravdu nečekal“. Neznámé osazenstvo a takováhle paráda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím v monstra pod postelí. 2.) Vždycky jsem si přál zamáčknout zombíkovi víka. 3.) Pochopím, proč všichni chtějí do Kanady. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

STAKE LAND je výborná zábava a jako bonus obsahuje prvky WALKING DEAD, ZOMBIELAND, nebo ZEMĚ MRTVÝCH. Nevadilo by mi, kdyby byl STAKE LAND seriál. Hlavní představitelé jsou skvělý, upíři rychlý, těžko jdou zabít a jsou daleko agresivnější než v 30 DNÍ DLOUHÁ NOC. Působivé masky, temná atmosféra a skvělý scénář. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane solídne upírske postapo road-movie. Akcie je tak akurát, depresia s nádejou namiešaná bezchybne, gore parádne. Postavy o sebe vôbec nič nepovedia (zjavný autorský zámer) a predsa vzťahy fungujú a straty bolia. Hudba tomu dáva skvelú atmosféru. Na nezávislú produkciu za pár dolárov s poloamatérskymi hercami skoro zázračný výsledok. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama