Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zametená Cesta, Kazatel bez víry, Zombieland se zašitými koutky a subjektivně dlouhé, jako noc, co trvá 30 dní.. Miroslav Krobot a Leo Messi na cestě do Nového Ráje ledního hokeje a sirupu v pár jednotlivostech sice zaujmou, ale ve srovnání s Hillcoatovou (McCarthyho) The Road, z které čiší život i uprostřed beznaděje a smrti, se Stake Land jeví jako trvale mrtvý. Škoda, množství vdechnutého života přece nikdy nezávisí na výši rozpočtu, spíše naopak.. Příště si zajdu na kus jemně krvavého žvance raději do Steak Landu.. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam trošku prehnané 4* a to hlavne kvôli nadšeniu tvorcov, ktoré cítiť z toho filmu. každopádne ho odporúčam všetkým fanúšikom ságy Twilight (ironicky) a všetkým jej odporcom (srdečne). Upíri sú tu pozombičtení (alebo zombíci poupírení?) a celkovo sa mi nápad urobiť zo survivor zombíckeho žánru upírsky neowestern na štýle "Cesty" zapáčil od začiatku. Hlavný hrdina (Nick Damici), ktorý je aj spoluscenárista, vytvoril naozaj drsného a ostrieľaného zálesáka/huntera a ťahá to ako ťažný kôň. hovorím - možno prehnané 4, ale skromnosť tohto filmu je v opozite k jeho účinku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hrozný!! Teda takhle nasranej na nějakou novinku jsem nebyl ani nepamatuju!! Jako mě osobně nevadí vykrádání, remakování, opakování klišé atd. Ale co je moc, to je moc i na mě. A tady tohle je opravdu příliš!!! Pomalej utahanej děj o ničem. Postavy nesympatický, nezajímavý a otřesně zahraný. Akční scény hrozný, trapný, špatná choreografie a je jich málo. Přemrštěná stopáž, která mě úplně týrala nudou. Film se ubírá od ničeho nikam. Jeho trapná klišovitost, všechno zde už 100 x bylo, prostě nééé!! Takhle NE!!! To že někdo zaměnil "zombáky a nakažený" za upíry je snad ještě větší výsměch postapokalyptickým akčním dramatům než celej trapnej zbytek filmu... Tohle teda mi fakt nesedlo, je to kravina, nemá to žádnou hodnotu, v ničem!! Maximálně v maskách upírů ... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch levnějších hororů. Je to vidět jak na upírech, tak na hercích. Děj se odehrává v postapo Americe, která je ovládána upíry. Lidé přežívají jen v malých komunitách a žádné zákony už neplatí. Sledujeme příběh Mistra, zabijáka upírů a mladého Martina. Ty osud svede dohromady a oni putujoí skrz USA směrem na sever do Kanady. Po cestě potkávají různé lidi a následně o ně přichází. Ani se nezdá, že by je to nějak štvalo. Děj si sice není špatný, ale ani nijak strhující. Je to prostě taková depka a místy je to dost předvídatelné. "Kdo je teď prezident?" ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Stake Land je hodně slušný béčkový horor. Už dlouho jsem neviděl kvalitní snímek o zombie. I když tady nejde o zombie, ale o upíry, tak mě sedí spíše zombie. Skvělý děj, dobrá kamera a zajímavá hudba, která hororovou atmosféru dělala ještě daleko zajímavější a záživnější. Určitě lepší béčkový snímek, který své kvality nezapře. Začátek je luxusní hned se to rozjede na hororovou pecku, ale postupně tempo klesá. Závěrem klesání se z toho stává spíš dramatický thriller, ale jako velký problém bych to neviděl. Pokud má někdo rád kvalitní béčkové horory, tak tento doporučuji... 8/10 = 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Dlhý luk, ktorý je vo filme použitý, vyrezal herec Nick Damici z dubového dreva, vo svojom dome. (Marceloo)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama