Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Veškeré pocity a myšlenky musíme kromě dialogů odtušit i z výrazu herce. A tady bohužel Pattinson selhává a strhává s sebou tak trochu i celý snímek. V předchozích filmech mu jeho otupělý pohled a lá nerušte, právě sním pomohl. Jakožto upír získal vhodnou tajemnost, v Nezapomeň na mě pak vystihl prototyp rebela, který ale tím vším pouze skrývá citlivé srdce. Jenže tady kvůli svému stagnujícímu hereckému projevu vytváří barikádu mezi sebou a divákem. Občas je atmosféra ale natolik uvěřitelná, že i Pattinsonův zasněný pohled zničehonic vypadá adekvátně. A navíc ukáže nahé půlky, takže se nedá úplně říct, že by pro film nic neudělal. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Pattinson mě snímek od snímku přesvědčuje o tom, že není jen vyžehledný pseudo upír pro pubertální holčičky. Role svůdníka a sexuálního dravce mu sedla naprosto skvěle a do paříšských kulis 2.pol 19. století padl jako ulitý. K tomu všemu moje oblíbená Uma Thurman a jedno z těch lepších dramat letošního roku je na světě. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Dle slavného románu Guy de Maupassanta. Netřeba se tedy rozepisovat o obsahu, postačí stručné - touha po moci a lásce, která přerostla v posedlost. Robert Pattinson v hlavní roli významně přesvědčuje, že umí zahrát i něco jiného, než je strnulý pohled napudrovaného upíra. Mnohým, zdá se, dělá velký problém překousnout tuto nezávidění hodnou hercovu životní epizodu. A tak stále srovnávají. Osobní kouzlo v něm je veliké a postupná proměna v sexuálního devianta své doby je zpracovaná velmi dobře. Na konci ho zároveň nenávidíte a na druhou stranu se vůbec nedivíte ženským hlavním představitelkám, že se nechaly zbláznit. Tím se dostávám k hrdinkám románu a vedoucím dámským rolím. Celé trio je rovnocenným partnerem a ráda přiznávám, že všechny měly moje velké sympatie od začátku do konce. Scenérie Paříže na prahu devatenáctého století je podmanivá a zvoucí k tanci a zábavě. Zdá se, že to byl hlavní motiv - pozvednout se ze dna chudoby, využít možností, které se nabídly, maximálně si všeho užít - protože žijeme jenom jednou! A nezáleží na tom, kolik zničených duší a zlomených srdcí za sebou mladý bonviván zanechá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

A mě se ten film líbil. Na knižní předlohu, kterou jsem kdysi v rámci povinné četby četla to zdaleka nemá, jak taky narvat veškeré ty intriky, politikaření, aféry z necelých 250 stran do 100 minutového filmu. Knížku jsem měla strašně ráda - taky mi dal teď film podnět, abych si ji zas jednou přečetla, ale film na ni samozřejmě, jak už to bývá nemá, ale musím uznat, že vcelku se jim povedlo nastínit tu atmosféru. Co se týče Pattinsona, jak ho tu všichni osočují, že neumí hrát...bacha na to on umí hrát, ale jen v Twilight sáze mu to asi zakazovali - viz komentář zde aneb celý film vypadá jak se zaraženými prdy, na ostatních snímcích jako je Water for elephants , Remember me nebo Little ashes, to jde jasně vidět. Co se týče ostatních herců tak Uma Thurman i Christina Ricci byly perfektní. A ohledně H.Grainger tak její postava mě nezaujala ani v knize ani ve filmu. Je tam podstatná, vzhledem k tomu propletenci, ale nikdy jsem jí nevěnovala pozornost. Jinak vzhledem k tomu, že snímek se odehrává povětšinou exteriérech, tak atmosféra města Paříže na vás nedýchne. Takže 3-4* si film zaslouží. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kristine a Uma předvádí herecký talent, "sluníčko" Christina navíc i hezký kukuč, z Pattinsona mám smíšené pocity - buďto měl opravdu hrát rozpolceného muže a odvedl výborný výkon, nebo hrál blbě, protože jsem nedokázal rozlišit, jestli se tváří dojatě nebo nenávistně. Takže po herecké stránce dejme tomu spokojenost, po příběhové to mohlo být lepší. Maupassant to napsal vtipněji. Film u hodně pomáhá dobrá hudba. # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv ve filmu sledujeme "Paříž 1890", exteriéry byly natáčeny v Maďarsku, konkrétně v Budapešti. Během filmování bylo rovněž hojně využíváno twickenhamské studio. (Robbi)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)
  • Film je inspirovaný stejnomenou knihou francouzského spisovatele Guye de Maupassanta. (leBIGmac)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama