Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 2

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (264)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Výprava 8/10/// +atmosféra snímku, šokující zjištění že Robert Pattinson umí hrát, prostředí a nálada Paříže konce 19 století, dramatické momenty střídají pasáže kdy jsem se nad snímkem bavil, především díky hlavní postavě -na první pohled bych na tento film do kina nešel, kostýmní drama není úplně můj šálek, taky je zvláštní a docela mi to i vadilo, že postavy mluví anglicky s francouzským přízvukem/// Sám jsem překvapen nad tím jak moc se mi film líbil. Zaujal mě příběh, rychle se měnící děj, který nedá prostor nudě. Doplňuje to krásná dobová výprava a výborný hudební doprovod. A taky ten fakt, že nevíte jestli hlavní postavu chcete nenávidět nebo obdivovat. Jsem hodně spokojen./// Celkem 79%/// ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, udělat z Patizona francouzského sexuálního predátora, se mohl zrodit jen v hlavě někoho, komu před tím zamítli adaptaci Romea a Julie, protože roli nadrženého Monteka napsal na tělo Schwarzeneggrovi. Slizký homoupír, excelentně ovládající jedinou, patrně vrozenou univerzální grimasu "Žvýkám hovno, no a co...", se v ansámblu skvělých a charismatických hereček vyjímá asi jako hnisavý nežit na malebném, sněhobílém pozadí Christiny Ricci! A tak nezbývá než doufat, že se paní Majerová znovu chopí péra a napíče padesátý díl své grafomanské ságy, aby se miláček dívek s rovnátky mohl plně realizovat vysáváním Lautnera a nekurvil nám klasiku! ()

Reklama

annihilation 

všechny recenze uživatele

Podle toho, jak má film nízké hodnocení a všichni ho kritizují, jsem čekala nějakou sexuální parodii, takže mě mile překvapilo, že někdo Maupassantovu knihu četl a dokonce se jí snažil držet. Velmi kladně mě překvapil Robert Pattinson v hlavní roli. Je to přesně ten typ "miláčka" žen (nebo spíš náctiletých zblázněných do Stmívání), který mi připadá fyzicky odpudivý, ale zároveň má jistý šarm, takže spolehlivě zahraje širokou škálu emocí a věříte mu, ať už se tváří jako hodný chlapec nebo jako největší parchant pod sluncem. Stejně tak mě potěšil výběr všech žen, které v příběhu hrají důležitou roli, opravdu se totiž podařilo vybrat tři naprosto jiné grácie, navíc velmi talentované herečky. Bohužel mám ale pocit, že jen herci jsou to, co příběh žene kupředu. Dialogy jsou často vágní, děj příběhu padá moc rychle nebo je nudně umlčován postelovými scénami a pocity postav jsou vyjádřeny dost mělce, takže bez přečtení předlohy musí působit dost nečitelně. Slibně se rozvíjející film jakoby byl střižen v půli, jako by někdo vynechal myšlenkové srdce a zbylé části vyplnit kaší z klišé. A to je velká škoda, protože potenciál je něco, co tomuto snímku zdaleka nechybí. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Adaptace bez jakékoli režijní invence. Prostě jen převyprávění Maupassanta, ale bez jeho nadhledu a společenské kritiky. Všechny tři ženy byly výborné a ani Pattinson nebyl tak tragický. Bezcharakterního přihlouplého frajírka zvládá dobře, jen mohl častěji používat šampon, nepůsobil by pak tak slizce. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Pattinson = miláček? Ale jo, ta role mu docela sedla, svou roli zahrál celkem obstojně a jeho herecký talent se podle mě stále jen rozvíjí k lepšímu. Bohužel jsem ale celý film srovnávala s divadelní inscenací téhož příběhu, kterou jsem zhlédla v mladoboleslavském divadle, a ta divadelní forma mi prostě sedla mnohem víc.. Film mě chvílemi trochu nudil a měla jsem bohužel problém se vžít do atmosféry Paříže 19. století. Mohlo to určitě dopadnout mnohem líp, ale také mnohem mnohem hůř! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)
  • Madeleine Forestier (Uma Thurman) má ve chvíli, kdy prožívá smrt hraběte de Vaudrec, uvolněnou levou náušnici. V předchozí a následující scéně je však náušnice v pořádku. (IQ Tiqe)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama