Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No. Jediný důvod, který mě přiměl, abych se na tenhle film podívala nebylo dost divné obsazení, ale, že je to podle známé novely. Vidět se to dalo, ale znovu už bych se na to nepodívala. Příběh byl dost zvláštní a herecké obsazení (snad kromě Umy Thurman) bylo dost hrozné. Naprosto nejstrašnější výběr byl ale, jak jinak, výběr hlavního herce. Opravdu nepochopím jak někdo mohl zrovna takovouhle roli nabídnout Pattinsonovi, který mě v tomhle filmu už definitivně přesvědčil, že neumí hrát a že jediné dva jeho výrazy jsou naštvaný a ještě naštvanější. 3* ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

A mě se ten film líbil. Na knižní předlohu, kterou jsem kdysi v rámci povinné četby četla to zdaleka nemá, jak taky narvat veškeré ty intriky, politikaření, aféry z necelých 250 stran do 100 minutového filmu. Knížku jsem měla strašně ráda - taky mi dal teď film podnět, abych si ji zas jednou přečetla, ale film na ni samozřejmě, jak už to bývá nemá, ale musím uznat, že vcelku se jim povedlo nastínit tu atmosféru. Co se týče Pattinsona, jak ho tu všichni osočují, že neumí hrát...bacha na to on umí hrát, ale jen v Twilight sáze mu to asi zakazovali - viz komentář zde aneb celý film vypadá jak se zaraženými prdy, na ostatních snímcích jako je Water for elephants , Remember me nebo Little ashes, to jde jasně vidět. Co se týče ostatních herců tak Uma Thurman i Christina Ricci byly perfektní. A ohledně H.Grainger tak její postava mě nezaujala ani v knize ani ve filmu. Je tam podstatná, vzhledem k tomu propletenci, ale nikdy jsem jí nevěnovala pozornost. Jinak vzhledem k tomu, že snímek se odehrává povětšinou exteriérech, tak atmosféra města Paříže na vás nedýchne. Takže 3-4* si film zaslouží. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce, bohužel pro mě s hodně špatným obsazením. Pattinson se tváří celou dobu odhodlaně nasraně, ale jednoznačně nepřesvědčil. Uma Thurman potvrdila že prostě není herečka která zvládne jakoukoli roli a Kristin Thomas mě obrovsky zklamala. Naopak velmi milým a krásným překvapením je Christina Ricci. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Stručne: vypoklonkovaná rutina. Dodatky: 1. Pattinson mi všeobecne narozdiel od väčšiny nijak výrazne nevadí (Voda pre slony je síce film mnou trochu nadhodnotený, ale jeho herecký prejav tam bol niečo viac než len neurážajúci), avšak tu bol strašný - vlastne jediný, kto sa v prvej polovici filmu pokúša o aký - taký výkon je Uma Thurman, zvyšok sú len pekné tváričky a lacní intrigáni. 2. Kostýmy, do ktorých Umu navliekli sú nehoráznym škandálom. 3. Tak zúfalo nezaujímavé postavy a príbeh som v dobovej snímke (s výnimkou béčkových amerických fantasy a variácií na Harryho Pottera) snáď ešte nevidel. 4. Čo mal znamenať ten koniec? To sa páni režiséri nedokázali ani držať knihy a museli z toho spraviť amorálnu rozprávočku? 35% ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ajaaaaaaaaaaj. Žeby bol Dorian Gray natoľko komerčne úspešný, že si mysleli, že aj Bel Ami bude zaujímavý? Čím? Chýbalo mi tam niečo napínavejšie než hra, či podľahne každá na ktorú ukážem. Čo tak rozviť Maroko a vtedajšiu situáciu? Fajn crew sa zišiel. Philipa Glenistera som už nevidela večnosť, som rada (že tu účinkoval). Skvele vybrané hlavné herečky. Celú dobu som však rozmýšľala, kde sa podela krásna tvárička z čias Cedrica Diggoriho? Počkáme, možno nám vyzreje, keď sa vyvlečie z reťazí upírov. Mrs. Portman ma potešila výraznejšou hudbou i keď nie 100% charakteristickou. __ Production design - maďarské meno! Barrandov, Česi, robte niečo, lebo o pár rokov k Vám nepríde žiadny film! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)
  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama