Reklama

Reklama

Miláček

  • Velká Británie Bel Ami (více)
Trailer 1

Paříž druhé poloviny 19. století, Francií zmítají politické i hospodářské machinace. Spekulující bankéři a makléři mohou lehce nabýt velkého jmění. Do tohoto prostředí se z vojenské služby v severní Africe vrací pohledný mladík Georges Duroy (Robert Pattinson). Na něj zde ale čeká jen chudá existence na pařížském předměstí. Tento osud jej nikterak neuspokojuje, proto s pomocí přátel a známých a s využitím vlastní obratnosti i bezohlednosti hledá cestu vzhůru po společenském žebříčku. Kariéru zahajuje jako pomocník v Pařížských novinách. Brzy se mu však naskytne obrovská příležitost, kdy mu jeho starý známý nabídne práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Díky tomu se Duroy, kterému později žádná z pařížských dam neřekne jinak než Miláček, dostává na výsluní pařížské smetánky. Brzy se kolem něj začnou točit tři vlivné ženy. Clotilde de Marelle (Christina Ricci), která se stane jeho oddanou milenkou, ho uvede do vyšší společnosti. To ovšem Miláčkovi nestačí a naváže milenecký vztah s Madeleine Forestier (Uma Thurman), která z počátku nepříliš talentovanému Duroyovi pomáhá i s psaním prvních článků do novin. Do spleti jeho intrik se postupem času zamotá i postarší manželka jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (264)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejprve mi učarovala česká televizní verze Dušana Kleina, samozřejmě výtečná je také verze Williho Forsta. Moderní Bel Ami roku 2012 je žlučovitá katarze, syrový pohled na niternou touhu po úspěchu, která jde přes mrtvoly. A tak to máme také rádi. O Roberta Pattinsona už strach nemám, konečně už Voda pro slony byla příkladem toho, že to není marná figurka z jedné problematické atrakce jménem Twilight. A pokud je obklopen takovými hereckými formáty, jaké představují Uma Thurman, Kristin Scott Thomas nebo Christina Ricci, pak skutečně není co řešit. Výprava přesahuje realističnost běžných kostýmních dramat a Guy de Maupassant je tak hrdě představen nové generaci. Bravis. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé pokoukání tento film. Nemusím Pattinsona a jeho křečovitě zkřivenou tvář podobně jako ji mývají zkřivenou lidé co zrovna sedí na toaletě ale tady mi zase až tolik nevadil spíše mě celkem pobavil a hlavně ty jeho podivné záchvaty vzteku kdy jen stojí a čumí a třepe se :-D ....Umě nebylo vůbec rozumnět co říká, protože naprosto nepochopitelně žvatlala-takže díky bohu za titulky.Christinu Ricci shledávám na celém snímku nejpoutavější, protože je nejen skvělá herečka ale je také velmi pohledná. Co se týče filmu samotného a příběhu, který je veden podle knihy(asi si ji nikdy nepřečtu)tak mě velice pobavila scéna kdy už po pár excesech s každou ženou u stolu Pattinson ukáže zase ten svůj škaredej škleb jakože je velký svůdník a borec...Mimochodem měl by se sebou něco dělat(fyzička a xicht),protože já asi vážně nikdy nepochopím jak je možné,že ho kdysi zvolili jedním z nejhezčích mužů planety...BRR.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, udělat z Patizona francouzského sexuálního predátora, se mohl zrodit jen v hlavě někoho, komu před tím zamítli adaptaci Romea a Julie, protože roli nadrženého Monteka napsal na tělo Schwarzeneggrovi. Slizký homoupír, excelentně ovládající jedinou, patrně vrozenou univerzální grimasu "Žvýkám hovno, no a co...", se v ansámblu skvělých a charismatických hereček vyjímá asi jako hnisavý nežit na malebném, sněhobílém pozadí Christiny Ricci! A tak nezbývá než doufat, že se paní Majerová znovu chopí péra a napíče padesátý díl své grafomanské ságy, aby se miláček dívek s rovnátky mohl plně realizovat vysáváním Lautnera a nekurvil nám klasiku! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Námět není vůbec špatný, jenže to je všechno. Jedině snad hudba nebyla místy vůbec špatná, zbytek byl ale hodně promrhanou příležitostí. Takových hereckých osobností a taková nuda, film díky scénáři vypadá jako sestřih scén z nějakého delšího filmu. Největším faux pas (když už jsme v té Francii, která je ale nastíněna jen úvodním titulkem, jinak si toho nevšimnete), je Patyzón. Jeho smůla je v tom, že si ho asi už navždycky budu pamatovat jak třpytku s tesáky. Tady jsem ale nějak nechápal, proč byl do filmu obsazen. Unylý herec, který nemá žádný hlas, pokud zrovna neřve smyslů zbavený, a jenž po celý film vypadá jak feťák, mi prostě nedovoluje nabýt dojmu, jak mu paničky padají k nohám. Natočte to, prosím, znovu, s jiným scénáristou a hlavně s jiným hercem hlavní postavy, všechno ostatní ať klidně zůstane. ~~~ Trefný komentář: verbal ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť přínosný film, který celou dobu jede na jistotu a nepřichází s ničím nápaditým nebo zajímavým. Donnellan s Ormerodem si sice jsou vědomi nadčasovosti, kterou románová předloha nabízí, nejsou ale schopni tento potenciál plně využít. Režijně jde o klasický standard, kdy všechno funguje, jak má, prostředí je vytvořeno velmi dobře, kostýmně taktéž bezproblémové. Překvapivě nevadí ani Robert Pattinson, který si roli svým způsobem užívá a má-li být hejskem a bezohledným frajírkem, je ve své kůži. Jakmile se po něm chtějí emotivnější scény, uchýlí se k přehrávání a nezvládá je. Uma Thurman je vynikající, ale chybí u ní jasnější motivace, Kristin Scott Thomas je taktéž výborná, bohužel to, co musí hrát, vypadá směšně, což ale není její vina. Christina Ricci taktéž výborná. Filmu by taky prospělo, kdyby tvůrci děj aktualizovali a přesunuli ho do dnešní doby, to by pak získalo na aktuálnosti a mohlo to být o trochu zajímavější. Takhle to je lehký nadprůměr, který se drží až moc při zemi. 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Christiny Ricci sa v rozhovore pýtali, či bolo pre ňu ťažké natáčať nahé scény v tomto filme. Povedala: "Vytrénovala som si mozog tak, aby ho netrápila nahota, keď pracujem. Je to ako ísť na pláž. Celý čas môžete stráviť posadnutosťou tým, ako vyzeráte, alebo môžete ísť len tak na pláž, zabudnúť na svoj výzor, a dobre sa baviť." (Arsenal83)
  • Hlavní role byla nabídnuta Nicole Kidman. Ta však musela z časových důvodů odmítnout. (Petra46)

Související novinky

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

Pattinson, Hopkins, literatura, ženy

10.11.2009

Minulý týden se shodou okolností vynořily zprávy o dvou projektech, v nichž si veterán Anthony Hopkins a žhavá hvězda současnosti Robert Pattinson zahrají slavné spisovatele. Začněme tím, který naše… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno