Reklama

Reklama

Máňa

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1992, 18 min

Obsahy(1)

Sugestivní výpověď čtyřiadvacetileté recidivistky Marie, t.č. ve výkonu trestu. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Nutná potreba exhibicionizmu, vystrašenie zdeptaním vo väzení, stratou ideálov a na dôvažok i zubov. Trosiek je na svete stovky aj takých takých čo si za to môžu samé. Film nevyvoláva sentiment ale skôr odpor a zhnusenie z danej osoby. Pochybujem, že to bolo cieľom.. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Asi první dílo svého druhu u nás. Nemyslím si, že se Špáta snaží o citové vydírání diváků (Rosomak), a už vůbec ne o levicovou agitku (Rhed). Zkrátka zachycuje jeden z elementárních rozporů v člověku obsažených a zda se bude dojímat, vysmívat, mudrovat, nebo cokoli jiného, je na divákovi samotném. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

No vida, když si Špáta pustí do filmu trochu ženské empatie a nevybere si prvoplánově hezoučké téma, hned je na co koukat a hlavně o čem přemýšlet. Nezaujímání hodnotícího stanoviska v tomhle případě celku hodně prospívá, každý se může rozhodnout, zda se bude spíš třást odporem nebo dojímat, každý tak může zjistit něco sám o sobě. Ještě kdyby si mistr odpustil ty bombastické hudební motivy hrané na lacině znějící synťáky, okaté smyčky ďábelského smíchu se spoustou dozvuku a podobné obezličky. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Postava Máni zajímavá, nicméně mi přijde, že je to celé strašně nešťastně (až hyenisticky:)) udělaný. Srdceryvné zpovědi jsou ještě podkreslovány vážnou hudbou, aby opravdu žádné oko divákovo nezůstalo suché. A vůbec celé je to strašně tendenční a prvoplánové. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Časosběrné dokumenty mám moc rád, ale tady jsem řval vzteky od prvního záběru. Hnusná osoba Máňa, která celý život lže, krade a sedí v lapáku, je tu podávána na stříbře jako celebrita. Mě osobně uráží, když se z takového parazita dělá hrdina a celý film jsem tlačen k sympatizování s ní. Ubránil jsem se... ()

Zajímavosti (2)

  • V dokumentu jde několikrát zahlédnout pohybující se mikrofon. (Duoscop)

Reklama

Reklama