Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Sandlera mam celkom rad...ci uz ako "blbecka" v Mr.Deeds, alebo ako normalne sa tvariaceho herca v Punch drunk love. V Billy Madisonovi hra Sandler prave toho spominaneho "blbecka" a ja mu to neberem. Filmu by vsak cisto Sandlerovsky "sarm" u mna urcite nestacil na 3*...to, co sa mi na nom najviac pacilo bol "NormMcdonaldovsky" humor. (ti, co pozerali sitcom Norm, vedia;)...potesi aj cameo Steva Buscemi. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o výbornou komedii. Nebýt zbytečného milostného románku. Nebo ani ne tak jeho jako těch blbých keců kolem. Zase to naprosto zastavilo děj. Navíc holka, do které se hrdina zamiluje, nestála za pohled. No a on taky nebyl pro mne nijak zvlášť sympatický. Jako další mi vadil stupid konec. Suma sumárum, dám něco málo za pár úsměvů, které mi film vyvolal na tváři. 201208118329bt ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Uhozeně pitomoučké. Ale kupodivu se na to dalo dívat celkem v pohodě. Nehledejte ale v tomto filmu hlubší smysl, žádný nemá. Je to jednohubka, která nenadchne, ale ani neurazí. Se Sandlerem už jsem viděla mnohem lepší filmy, ale holt vždycky není posvícení. Tohle je film prostě o blbečkovi, který možná není tak hloupý, ale rozhodně se tak chová. Myslím, že filmoví kritici si na tom v době premiéry museli smlsnout. Je to prostě nevýrazná a velmi průměrná komedie. Oči mi to neutrhlo, ale mé divácké srdce nezaplesalo. ()

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Adam Sandler. Už to jméno mluví za vše. Billy Madison je totální stupidita. Hovadina, která dává prostor Sandlerovu "umu", prsaté učitelce, která se do pablba zamiluje a záporákovi, jehož prohra je natolik trapná, že kdybych neseděla v autobuse na cestu domů, vystoupila bych. Jediné, co potěší je minutová rolička Steva Buscemi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela zvědavý na tenhle první, komerčně úspěšný film Adama Sandlera, protože jsem ho dříve neviděl. A musím říct, že pobavil. Jsou zde věci, které na Sandlerovi lidé nesnáší, ale stejně tak je zde humor, který mi v jeho podání prostě sedne. Jako dospělejší mi sedne víc, ale tohle blbnutí je také fajn. On vlastně podobně blbne pořád. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Několikanásobný držitel Oscara Robert De Niro prohlásil, že Billy Madison je jeho nejoblíbenějším filmem. (griph)
  • Ve filmu hraje Billy (Adam Sandler) s dětmi ze třídy vybíjenou a vidíme, že Billy do dětí hází silně míčem. Adam Sandler skutečně házel míčem tak silně, jak jen to šlo. Výkřiky „au“, které můžeme ve scéně slyšet, jsou skutečné reakce dětí, z nichž mnoho při natáčení této scény plakalo, což způsobilo, že režisér musel jejich tváře „vystřihnout“, aby to na výsledném produktu nebylo vidět. (griph)

Reklama

Reklama