Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle je hodně bolestivá prohra. Na jedné straně velice nadějné vstupy (režisér Sheridan, v halvních rolích Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts), na druhé straně výstup, který absolutně nefunguje. Jakmile nad filmem začnete trochu přemýšlet, zjistíte, že skoro vůbec nedává smysl. Přitom ten námět není úplně k zahození, jen chtěl zkrátka uchopit úplně jinak. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Tu starou barabiznu v Amityville ještě ani nesežrali termiti a pan 8-10-10 už spokojeně živoří na americkém zapadákově ve zcela jiné nemovitosti. Je to smutný muž s pestrou minulostí a trochu chábrus na mozek, avšak jeho veselá mysteriózní dobrodružství mě nikterak neuráží a většinou jsem byl i za použití laciných dějových zvratků napjatý jako guma od trenek Johna Goodmana. Pan Craig předvádí to nejlepší ze svého úsporného herectví a jsem si téměř jistý, že v 36. minutě dokonce pohnul dvěma mimickými svaly! Tuším, že to byl třetí zprava nad levým obočím a druhý zleva těsně nad horním rtem, ale než začnu takovou bláznivou teorii vykřikovat do světa, musím si ji samozřejmě ověřit opakovanou projekcí. Neohrnul jsem nos ani nad obsazením slečny Weisz, kterou, lapidárně řečeno, jako rašply bez koz a s tváří vyžilé hyeny ve filmech příliš neupřednostňuji. Jen jsem smutný z toho, že čtvrt hodiny před koncem scénáristovi došel zrovna v nejlepším hajzlpapír a musel ho nahradit listy narychlo vytrhanými z linkovaného sešitu na scénář, takže mu na rozuzlení zbyly jen tři volné řádky a kousek tvrdých desek hned pod nápisem: Neposer ten závěr! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Já blbec si myslel, že budu koukat na romantickou komedii a on z toho vylezl poměrně sympatický thriller. Samozřejmě zápletka je dost ohraná, konec je k vidění taky snad v každým druhým thrilleru, ale atmosféricky i herecky to není vůbec špatné. Za určitých okolností, s lepší dynamikou i napětím, to mohla být malá filmová pecka. Takhle ale zůstanu u konstatování, že je to jen mírně nadprůměrný film, který dostatečně nevyužil svůj potenciál. Slabé 4 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $21,302,340Tržby Celosvetovo $41,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,245,412 //počet predaných kusov 55,376Tržby za predaj DVD v USA $2,654,553 //počet predaných kusov 150,102║ dobrý námet v zlých rukách, Jim Sheridan len potvrdzuje že má čuch na dobré témy, ale!!! pod jeho vedeným sa rozlámu ne nesúrodé drobky, mal by sa vyhnúť režírovaniu, ináč to nevidím, plus: opäť príde na premrštený rozpočet /40%/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dva hlavní problémy: 1. Nejdebilnější trailer všech dob (vyzradí skoro vše, takže na něj před projekcí nekoukejte!!!). 2. Blbej konec, kdyby to skončilo přesně v čase 1:15:00 byl bych vcelku spokojený. Takhle to na víc, jak tři hvězdy nemůže dát. Podobný filmy mám moc rád, potěšily mě pointy a atmosféra i u tohoto kousku, jen škoda, že to tvůrci zabili natočením toho traileru ještě dřív než byl film vůbec vypuštěn mezi diváky, a taky vcelku podělaným závěrem. Možná by to bylo i na míň, ale dvě moje oblíbené herečky (R+N) to na těch třech udrží. 60% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení filmu se z herecké dvojice Daniel Craig (Will Atenton) a Rachel Weisz (Libby) stala také dvojice partnerská a ještě tentýž rok dokonce manželská. Proslýchá se, že Rachel kvůli Danielovi opustila Darrena Aronofského. (Kroup4)
  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama