Reklama

Reklama

Len jeden jediný americký hrdina získal hodnosti v špeciálnych vojenských jednotkách Zelené barety, elitných jednotkách námorného vojska SEAL aj ľahkej pechoty Army Rangers. Len jednému udelili postupne 16 ocenení Purpurové srdce, tri Kongresové medaily cti a sedem medailí prezidenta za statočnosť. Tým hrdinom je MacGruber (Will Forte). Pred desiatimi rokmi, keď zahynula jeho snúbenica rukou zloducha Cuntha, s bojom proti zločinu skončil. Ale keď sa dozvie, že ho krajina potrebuje, aby našiel jadrovú hlavicu, ktorú ukradol jeho úhlavný nepriateľ Dieter Von Cunth (Val Kilmer), neváha a vyráža do akcie. Jedine MacGruber totiž dokáže Cuntha zastaviť. Zostaví elitný tím odborníkov, medzi ktorými nechýba poručík Piper Dixon (Ryan Phillippe) a Vicki St. Elmová (Kristen Wiigová). Pod jeho velením vyrážajú dopadnúť zloducha Cuntha, aby ho doviedli pred spravodlivý súd. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (235)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem těžkou vymaštěnost, ale doufal jsem, že to bude alespoň trochu zábavné, což se bohužel povedlo jen v pár scénkách. Snímek MacGruber obsahuje tak 3-4 vtipné skeče, ale celkově se spoléhá na nebetyčnou hloupost hlavního hrdiny a začne tak nudit velmi záhy. Výsledný film je tedy spíše ztrátou času (ani nějaké to promile v krvi příliš nepomáhá), avšak vyhledat si na YouTube heslo "best of macgruber" není úplně k zahození... 1,49* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V televizních skečí možná výborná zábava, v celovečerním kabátě ovšem křečovitá a místy i dost trapná komedie, která si děla srandu z přes 20 let starého fenoménu. A to už v dnešní době moc nefunguje. Stylizace do osmdesátek byla sice fajn, zvlášť soundtrack potěší a občas by se ten dobrý fór našel. Ty trapnější a nudnější pasáže ovšem převažují. Will Forte mi navíc přišel hodně nesympatickej a Val Kilmer je vážně mega tlustej a místy mi přišlo, že to celé bere nějak vážně. MacGruber si měl svá dobrodružství zkrátka nechat pro televizi a neměl se chodit ztrapňovat do kin. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Úplně perfektní začátek. Scéna " Návrat stopařů " je nádherná a hudebně dokonalá. Hlavními hrdiny jsou : Frank Korver, Tut Beemer, Vernon Freedon, Tug Phelps, Tanker Lutz, Brick Hughes a Vicki St. Elmo...až jsem to bylo dokonalé. Jenže jejich odchod ze scénáře poslal tento film do hlubin normální blbosti. Trapná scéna následuje trapnou scénu, nuda, nuda, nuda.... Jedna věc mě však rozesmávala. A to, jak si Mac Gruber neustále nosí s sebou to autorádio. Jinak až moc dlouhé dialogy, málo akce, pár nechutných scén a opravdu jen minimum úsměvu. Parodie, která se sice s počátku vyvíjela dobře se změní ve velkou .........nudu. ( Opakuju se ? ) Hudbu dělal Matthew Compton a mimo jiné zazní Heavy Soul od, docela často používaných, The black keys. Dále song Woman od Wolfmother, Tick tick boom od The Hives nebo We are od Wendy Darling. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi len pár chvíľ vedomia, aby som poznal, že táto paródia je na rôzne akčné snímky vrátane MacGyvera. Škoda niekoľkých vyslovene trápnych scén. Nie že by to bol inak nejaký veľkolepý trhák. V podstate som sa miestami aj bavil. Lenže tiež som sa občas trochu nudil. Všetkých protagonistov čaká množstvo dobrodružstiev - najmä preto, že hranica medzi dokonalým agentom a úplným hlupákom je u MacGrubera trochu nejasná. Komédia bez akýchkoľvek ambícií začína veľmi rozpačito, ale ak budete schopní pristúpiť na pravidlá hry, teda na nelogické vtipy s hojným výskytom sprostých slov komentujúcich absurdné situácie, párkrát sa dobre pobavíte. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Jediným šťastím bolo, že som počas sledovania nebol v prílišnom negatívnom rozpoložení, aby mi film pripadal podobne trápny a nevkusný ako "paródie" zo Seltzer/Friedberg série... Ale inak sínusoida s na jednej strane vtipnými a na druhej nevtipnými gagmi dosahovala poväčšine najväčšiu sústredenosť na strane druhej. P.S. Atmosféra 80's nefunguje ani z míľovej diaľky. P.P.S. Val Kilmer sa už načisto pomiatol. 30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Podľa vyjadrenia režiséra Jorma Tacconeho mala prvá verzia scenára 175 strán. (m.a.t.o.)
  • Scény z Pentagonu boli natáčané v skutočnom Pentagone vo Washingtone DC. (MikaelSVK)

Související novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama