Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Cimr k tomuto seriálu (9)

Tapety (1979) (S01E01) 

Asi je to fráze, ale tomuhle se zasměje opravdu každý. Stejně se nad tím chechtá intelektuál jako málé dítě, muži jako ženy, staří mladí, Čech i cizinec... Je to univerzální humor. Lubomír Beneš měl dostat nějaký metál za šíření dobré nálady. ()

Křížovka (1982) (S01E15) 

Nakonec to do sebe dokonale zapadne. ()

Výlet (1984) (S01E22) 

Aneb když nepřijde Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Možná nejkultovnějších deset minut v dějinách československé kinematografie. ()

Vinaři (1984) (S01E23) 

Pata a Mata mám rád (kdo taky ne, že?), ale tenhle díl mi přišel úplně mimo. Oni mají být přece nešikové, co si neumí bez komplikací ani vyčistit zuby a ne strůjci prapodivně fungující strojů, nad jejichž konstrukcí by se zapotili i pánové Edison s Da Vincim... Podle mě dost divný díl. ()

Jablko (1985) (S01E28) 

Upřímně řečeno - mě by to jedno jablko na jinak dokonale očesané větvi taky štvalo! A taky bych se ho pokoušel sundat všemi prostředky! V tomhle jsem se docela poznal... ()

Nábytek (1989) (S02E02) 

Podle mě jeden z nejlepších dílů Pata a Mata. U scény pilování nožiček a zabíjení šroubů kladivem jsem doslova brečel smíchy. Nejlepší je ten jejich neutuchající optimismus. Ani takováhle katastrofa je nezarmoutila a třísky dokonce zajímavě využili:-) ()

Střecha (1990) (S02E05) 

Tohle mě zmátlo. Po skončení jsem si sám nebyl jistý, čím bych tu díru ve střeše zaplácnul. Zkuste se zamyslet. Je vůbec nějaké jiné řešení než to, které vymysleli naši dva povedení sousedi? ()

Sušenky (1992) (S03E01) 

Jeden z mých nejoblíbenějších Patů a Matů. To jak přidávají suroviny a vždycky to s nějakou přeženou je nehorázně vtipný! ()

Vrata (1992) (S03E02) 

Spíš průměrný díl, ale kvůli té závěrečné pointě nemůžu jinak! ()

Reklama

Reklama