Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

lele

všechny recenze uživatele

Když to ještě bylo A je to! (z jakého důvodu není tento název seriálu zde v databázi, je mi záhadou), byla to hrozná sranda. Kdysi jsme šli se synem nějaký pohádkový les a jedno stanoviště bylo tihle dva kutilové. K trase byl takový sešitek s popisem pohádek a seriálů. U A je to! bylo krásně popsáno poselství původního seriálu. I když to dva troubové všechno podělají, nikdy se na sebe nenaštvou, pořád se snaží spolupracovat v zájmu vyřešení problému, a nakonec problém taky vždy vyřeší. Byť často velmi netradičně. No, a pak po letech se objevila jakási další série, to už jako Pat a Mat, a vtipu tedy notně ubylo. A co nejhůř - ten pozitivní závěr často, ne-li vždy, úplně chybí. Prostě už z toho čiší z větší části jen trapnost. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v dětství, opět i v dospělosti. Jednoduché příběhy, absurdně vtipné scénky - skoro jako ze života. Absence dialogů a naopak podkreslení hudbou je tu obrovský plus a dodává jakýsi nádech grotesky, ale hlavně možnost porozumění napříč všemi možnými kulturami. Ať už staré epizody z minulého století, či ty současné (kupříkladu z roku 2019) - stále dobré. Nemám problém dát plné hodnocení. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Na konci epizody, když si Pat a Mat vyrobí improvizovaný gramofon, lze slyšet píseň „Škoda lásky“. (OJan)
  • Jedna z postav dá špatně hadici na vysavač, špína vyletí ven a ušpiní ho. Otře si pouze obličej a šaty nechává špinavé. V dalších záběrech jsou však šaty čisté. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama