Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

DansteR 

všechny recenze uživatele

Spolu s krtečkem snad nejlepší večerníčkový seriál. Výraz jak ty dva nazvat snad neexistuje, kombinace vrozeného kutilského talentu, spousty neproveditelných teoretických plánů a k tomu dostatek vybavení na úplně všechno. Ti dva by se hodili do dnešního světa, aspoň trochu by tu udělali pořádek a my bychom si z nich měli vzít příklad, ať je výsledek jakýkoliv měli bychom být stejně spokojení tak jako oni. :-D 100% ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Celá slavná československá animovaná tvorba mě jako dítě minula, výjimkou je právě seriál o dvou nešicích. Řekl bych že tehdá se jim smáli vedle dětí i dospělí domácí kutilové. Mno já teď jako dospělý pociťují i jistou úctu nad jejich, byť pouze teoretickými, znalostmi . Troufl bych si říci že bych se svými vrstevníky dopadal mnohem hůře, naštěstí na internetu už jsou dneska návody na všelicos...no ale to jsem zase odbočil. Pro mě je prostě tento seriál rozhodně nejzábavnější čs animák. Neřikám že neztratil trochu kouzla a že všechny díly jsou na jedničku, rozhodně by se však s touhle značkou mělo dobře zacházet, zvláště ve světle novodobých tragikomických dětských seriálů z ciziny. ()

Reklama

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniálni úkaz Československa. Hoci všetko nakoniec poserú, ich práca má niečo do seba, pretože oni dokážu domrviť aj to, čo sa domrviť nedá :DDD . Sú taktiež ukážkou toho, že rôzne veci (mixér, antény, autá, nábytok atď.) už nikdy nebudú také aké bývali za komunizmu. Jedná sa o prvý seriál, ktorý som vôbec sledoval. A na záver ešte otázka: Kedy už konečne dostanú Nobelovú cenu ??? xDDD 100% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za všetko hovorí fakt, že táto dvojica bavila ako dieťa mňa a o podstatne neskôr synovca, ktorému som ako darček pod stromček venoval celú sériu dvdečiek s príbehmi Pata a Mata a párkrát sme sa na ich príbehy pozreli spolu. Kedysi dávno pri prepínaní kanálov som na seriál natrafil aj na tureckej stanici, myslím že sa volala Turksat a napriek tomu že bola určená Turkom žijúcim v Európe je jasné že dvojica nešikov zožala celosvetový úspech. Za najlepšie považujem epizódy Porucha, Obraz, Klavír či Jablko a vo všeobecnosti tie staršie sú podstatne lepšie a samozrejme tie vytvorené okolo roku 1990 mi utkveli v pamäti najviac. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Baví to děti, dospělé, ženy, muže, vysoké, nízké. Neobsahuje žádné " morální " poučení, neobsahuje žádné náboženské symboly a není jednostranný. Tak komu se to nemůže líbit ? Beze slov pro všechny národy světa. A nakonec všechno dobře dopadne i když to nedopadne dobře. Co víc si od příběhu přát ? Za mě 5 plných ( + 100 dalších za každý díl zvlášť ) Dodatek : tolik ocenění jako tendle loutkářský poklad snad nemá žádný Československý seriál. Novější díly sice postrádají tu jednoduchost těch úplně prvních, ale pořád je to za plný počet. Bez debat. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Pat a Mat se objevili i v reklamách. V Česku například v kampani pro Českou podnikatelskou pojišťovnu. V zahraničí zase propagovali slovenské losy Tipos, soutěž slovenské firmy Sedita, polský aukční server Tablica nebo slovinské obchody pro kutily Merkur. (Pierre)
  • V celém seriálu se nikdy neobjevila jiná postava než Pat nebo Mat. (Pierre)

Reklama

Reklama