Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele H34D k tomuto seriálu (15)

Tapety (1979) (S01E01) 

Jeden z prvních a zároveň také jeden z nejlepších dílů. Pat a Mat - dva ušatí a nosatí můžíčci, neschopni promluvit ani jedno slovo, avšak schopni se ochotně chopit jakéhokoliv problému v domácnosti nám tentokrát ukážou, jak se má správně tapetovat. Závěrečná pointa je fakt podařená... Jsou to prostě moulové k pohledání. 8/10 ()

Sušenky (1992) (S03E01) 

Ha, a pak že ženská ruka je v kuchyni nepostradatelná. I my chlapi umíme vařit a Pat a Mat jsou toho živoucím důkazem. Na kuchařku nehleďme, beztak to psala nějaká hloupá ženská, dáme tam trochu toho, špetku tam toho, však na to máme cit! Když se nepovede dávkování, doladíme to jiými surovinami a pokud to po vytáhnutí z trouby náhodou nebude úplně košer, použijem to třeba na stavbě :) 7/10 ()

Vrata (1992) (S03E02) 

Jeden z mých oblíbených dílů, Pat a Mat dokážou posrat dokonce i parkování auta, no to je gól. Jen by mě zajímalo, jak se vůbec zvládli naučit řídit? Aspoň, že nezapomněli svědomitě zamknout ta nová bezpečnostní vrata ze závěsů... 8/10 ()

Cyklisti (1992) (S03E03) 

Ženské, které jsou terčem kritiky kvůli tomu, že si na jakékoliv výlety chtějí sbalit půl domácnosti, jsou proti Patovi a Matovi nic, ti by na kolo naložili klidně i celý dům, kdyby to šlo. Tomuto dílu bohužel chybí něco z typické "A je to-vské" kreativity, či aspoň lepší závěr / pointa... To máte, hoši, za to, že jste si chtěli místo práce udělat den volna. 6/10 ()

Dlaždice (1992) (S03E04) 

Tak tomuhle říkám vynalézavost, však k čemu ty kachle nosit, když můžou jet po ultra-industriálně nadupaném pásu, který by Patovi a Matovi záviděla i Škoda Mladá Boleslav? A kdyby si Evropské Unie dovolia mít něco proti "trochu" větší ztrátovosti, Pat a Mat jim s radostí vybudují zbrusu nové kanceláře, nebo třeba hrad. 8/10 ()

Parkety (1992) (S03E05) 

Jeden z těch slabších dílů, Pat a Mat dokážou být i mnohem vynalézavější a vtipnější, ovšem na druhou stranu, autodrom v obýváků také není úplně všední záležitost... Mno, ale hoši, ta podlaha po vás zůstala teda pěkně hnusná. 6/10 ()

Okap (1992) (S03E06) 

Jedna z těch epizod, kde budete nad Patovou a Matovou demencí jen nechápavě kroutit hlavou a ťukat si na čelo. Ovšem s patřičným úsměvem na tváři... Co takhle žebřík hoši? 7/10 ()

Kabriolet (1993) (S03E07) 

Pat a Mat mají kabriolet asi z papíru, když stačí pouze vyjmout motor a on hned takhle krásně vzletí. Naše nerozlučná dvojka sice tentokrát výjimečně nic nerozbije, či neznehodnotí, ale také výjimečně ani moc nepobaví... Jeden z těch nudnějších dílů. 6/10 ()

Nehoda (1994) (S03E08) 

Pat a Mat pro mě nejsou kdovíjaký kult, genialitu v nich nevidím, ale tento díl je asi můj nejoblíbenější. Chlapíci klasicky předvádějí to nejkrkolomnější řešení problému, udělají mnohem více škody v okolí, než způsobila samotná nehoda a když už konečně své dílo dokonají, tak... A celé znova :) 8/10 ()

Kulečník (1994) (S03E09) 

Třebaže podmínky jsou zlé, Pat a Mat nám ukážou maximální přizpůsobivost a odhodlání, aneb nic jim nemůže zkazit dobře rozjetou pařbu. Jsou to prostě idioti k popukání a Kulečník patří mezi jejich lepší kousky. 8/10 ()

Živý plot (1994) (S03E10) 

Stavba plotu patří spíše mezi ty podprůměrné kousky Pata a Mata. Oni pořád jen zkracují, zkracují a puntičkářsky zarovnávají, aby to bylo ťip, ťop... Až z toho slavného plotu nezbude vůbec nic... Chlapi, u vás bych si teda žádnou robotu neobjednal, Kutil Tim slíbil, že mi to udělá levněji. 6/10 ()

Trezor (1994) (S03E11) 

A já hlupák myslel, že nejbezpečnější úložiště peněz je banka. Pat a Mat mě však přesvědčili, že pořádný trezor a Mona Lisa navrch by neměla chybět v žádné pořádné domácnosti. Tento díl je typický Pat a Mat se svým důvtipem, vynalézavostí i absurdní blbostí, tak jak ho máme rádi. 8/10 ()

Blatník (1994) (S03E12) 

Tuningová společnost Pat a Mat se rozhodla trochu si vylepšit káru ve stylu Need for Speed: Underground a jak je vidět dopadlo to nad všechna očekávání, jejich Lamborgini Diablo se stalo králem letošního sjezdu tuningářů... Příští epizoda: Pat a Mat montují stěrače na ponorku! 7/10 ()

Modeláři (1994) (S03E13) 

Tomuhle se říká prostě smůla, zrovna když nepřekonatelně chytré duo Pat a Mat ošéfuje jednu věc, ihned se jiná doslova posere, je to začarovaý kruh, na jejímž konci sice shoří vše okolo, ale klukům se aspoň opeče žvanec... Absurdní, ale velice příjemný díl. 7/10 ()

Windsurfing (1994) (S03E14) 

Klukům se zachtělo windsurfingu, jenže brzo si budou muset nechat zajít chuť, protože tamější jezero je bez vody a nic s tím nemůže ani jejich extrémní vynalézavost a snaha... "A je to-vská" klasika, která nezklame, ale ani ničím zvlíštním nepřekvapí. 7/10 ()

Reklama

Reklama