Reklama

Reklama

Muhammad Ali: Tváří v tvář

Obsahy(1)

"Přišel čas uvést věci na pravou míru" Jedna legenda, deset boxerů, žádné zpomalené údery. Jeho výkony otřásly sportovním světem a změnily životy mnohých. Muhammad Ali se stal symbolem boxu. Po letech přichází deset jeho souputníků, nejlepších boxerů, s názory na tohoto boxera. Naprosto otevřená výpověď dokumentuje Aliho jedinečnou cestu sportem, viděnou očima těch, kteří se s ním utkávali. Poznejte pravdivou historii živoucí legendy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Kofolacik 

všechny recenze uživatele

Po serii dokumentov o Alim: Muhammad Ali: The Greatest, Muhammad Ali: The Whole Story, When We Were Kings a Mannov "Ali", som mal toto ako finalnu kapitolu. Tento film dava dvojity vyznam cloveku ktory si naozaj o Alim daco pozrel, a pozna ludi ktory v tomto filme vystupuju. Najvacsie legendy boxu ktore proti nemu mali tu "cest" bojovat. Ali bol nielen the greatest boxer of all time alebo the greatest fighter, bol to jeden z najuzastnejsich a najuprimnejsich ludi aki kedy zili, a naozaj sa s nim tuzim jedneho dna stretnut. Poslednych 10 minut filmu, a potom aj 10 minut po filme, som plakal nad neuveritelnym zivotom tohoto skutocneho hrdinu a sampiona. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na mládí, nic víc, ale zapůsobila. Sledoval jsem (v tisku) jeho (Cassiuse...... Claye, potomka otroka, či později Muhammada Aliho, který se prohlašoval za svobodného člověka, dílem vzhledem penězům, které za své rány - sem a tam - stržil) souboje se Sonny Listonem, a později - už nejasně - s Joe Frazierem. Další jeho osudy byly pro mě nové, a kupodivu stále napínavé. I to, jak žil později, jsem se dozvěděl až nyní. Pyšná baletka z ringu. Alláhův prorok mezi provazy. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je paráda. Jsem poměrně dost velký cynik, ale u příběhu starých boxerských es se snad nedá nedojmout. Aliho kariéra z pohledu dobových protivníků nabízí velmi přitažlivý zpětný pohled. Asi ještě lepší jsou příběhy samotných boxerů, jejich výpovědi jsou neuvěřitelně upřímné a opravdové. Můj favorit je Joe Frazier, jsem rád že Aliho sejmul a i po těch letech je to pořád frajer. 95%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vám o tomto slávnom boxerovi dá určite viac ako nedávny film Ali, aj keď by som si želal, aby to bolo naopak. Rozhovory s ešte žijúcimi súpermi Aliho sú výborné, fakt sa to dobre počúva. Najprv som nejako nemal chuť tento dokument sledovať, ale začal som a už som od neho nedokázal odrhnúť oči. Dokument je postavený hlavne na rozhovoroch s Aliho súpermi, dobových záberov a z ich vzájomných zápasov. Zápasov nablýskaných, beznádejne vypredaných a plných celebrít. Aj W. Allen sa tu mihne v sekundovom zábere. Dokument je šikovne rozdelený do niekoľkých celkov ako Ali si mení meno, Aliho nie Vietnamu atď., čo robí z dokumentu slušne usporiadanú výpoveď o jeho osobe. Ali bol verbálne veľmi zdatný, jeho frajerské reči mnohí veľmi nemuseli, no na druhej strane mal na to. Najviac ma zaujalo rozprávanie R. Chuvalla , ktorý to s Alim prehral na body. On si išiel po zápase zatancovať s manželkou a Ali do nemocnice s krvácajúcimi obličkami. Ďalšie rozprávanie Chuvalla o osude jeho rodiny bolo veľmi smutné a tak si vravím, kedy to niekto zfilmuje, lebo mi to prišlo ako skvelý námet na silnú drámu...100%. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

O Muhammadovi Alim som prvý krát počul ako 10-ročný chalan. Odovzdával vtedy zlatú medailu na OH v Atlante v roku 1996. Komentátor opisoval jeho chorobu a aj výsledky čo vo svojej kariére boxeristu dosiahol. Potom som celý život v spravodajstve, na nete a v novinách sledoval jeho život s chorobou. Občas niečo bolo odvysielané z jeho kariéry, zápasy a tak, ale nebolo toho moc. Je paradoxom, že v ringu som ho prvý krát videl na X-boxáckej hre Figh Night. Vtedy som sa rozhodol, že sa viac dozviem o jeho kariére. Stiahol som si tento film a včera ho konečne pozrel. Musím uznať tvorcom super nápad, že o ňom hovoria jeho bývalí súperi. Ukazujúce shoty sú perfektné. Len ma mrzelo prečo neukázali aj tú časť jeho života ako zahodil olympijskú medailu. Športové výkony sa striedali na plátne s tými politickými, jeho bojom za černoškú komunitu a toto dovtedy ako som videl tento "film" bola pre mňa brána zamknutá. Odomkol som ju a trošku na neho zmenil názor, hlavne na tie jeho velkohubé vyhlásenia, nevedel som o ňom, že takto o sebe bude hovoriť, chváliť sa, zosmiešňovať kolegov. Zrejme to ale patrí ku tomuto športu. Ako chlapíka trpiaceho Parkinsonom som si ho počas kariéry predstavoval ináč. Aj za toto aj za perfektne odvedenú prácu patrí tvorcom moje veľké DíKY... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama