Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

"Tety tety tety....lední medvědi se zblízka taky neukazujou!.....a proto pro každou tetičku, koupil jsem rakvičku.....". Jedna z mých nejoblíbenějších komedií, přičemž oblíbenost umocńuje obsazení Nataši Gollové do hlavní role. Když vidím ten její herecký koncert, až bolestně si uvědomuju, jaká škoda pro český film je, že tato herečka nebyla mnohem více využita. Její komika je jedinečná, milá, inteligentní a prostě nenapodobitelná. Ve filmu jí směle sekunduje Eva Svobodová, ale Gollová hraje prim. Spojení Janžurová - Hrzán nebylo v době natočení snímku ojedinělé a autoři věděli proč. Těmto dvěma komikům to spolu sedne a jejich Míša s Hermínkou jsou k popukání. Energie z této komedie vyloženě čiší, vtipné dialogy, skvělá hudba s výbornými texty, celkově výborné herecké obsazení. Navíc se jedná i o docela slušnou detektivku a pachatele jsem při prvním shlédnutí skutečně neodhalila. A to ho hrál paradoxně "Ríša" - Helenčin milý z Pohádky máje (Gollová,Beneš). ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Miami pro pamětníky, akorát že namísto Carusa alias Horatia, případ vyšetřuje Gollová se Svobodovou. Do toho jim skvěle sekunduje malý/velký muž Hrzán a jeho snoubenka Janžurová. Je to svižný, rychlý, má to spád a navíc ty babky mají elánu a energie za celej tým z Miami. Na československou komediální kriminálku docela solidní! 55% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Polovina sedmdesátých let byla ideově zatížená zcela neomluvitelně, a přece se s té nejtěžší mlhy doby aspoň na čas vynořily dvě dámy prvorepublikového pozlátka. Věra Ferbasová v "Jáchymovi" i Nataša Gollová zde se tak rozloučily důstojně. I když pravdou je, že tahle krimi komedie je v některých pasážích křečovitá a úsměvná i s jiných důvodů než se původně čekalo (přehrávání všech herců), tak patří k tomu lepšímu, co tehdy vzniklo. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dávno a dnešní názor píšu s pořádným odstupem, přesto si na něj a jeho zápletku jasně pamatuju. Bylo to pro mě především milé setkání s mou oblíbenou Natašou Gollovou, kterou má každý zafixovanou hlavně jako herečku z 30. a 40. let. Není to komedie z nejvtipnějších, přesto pobaví a kdo má zrovna čas a hledá mezi českými filmy něco nenáročného, ale přitom ne hloupého, může být spokojen. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)
  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)

Reklama

Reklama