Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sice neni nic extra, ale ja ho mam zkratka rad. Pribeh je takova krimi komedie, ale tady se to povedlo vcelku dobre skloubit, takze ty komicky sceny nerusi. Navic tu jsou dve vlezly baby, z nichz jednu hraje tady uz pekne stara Gollova a hlavne tu je Hrzan, kterej celej film svou energii tahne dopredu a pisnickama ho slusne ozivuje. Ale tvurci nezanedbali ani tu krimi linku, takze je vcelku dobre propracovana a diky zmatkujicim tetkam se to i krapet zamota. Pohodovej film. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu vím už naprosto přesně, co znamená termín „ambivalentní pocity“. Pro letní atmosféru maloměsta a pro něco neidentifikovatelně příjemného však převažují ty pozitivní a proto se na něj vždy ráda podívám. Nemalou roli hraje rovněž i skutečnost, že některé scény jsou natočeny v roce 1974 v Českých Budějovicích a tak se vracím domů a do doby, kdy jsem možná některým okolo v kočárku jedoucím miminkem… ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

skvělá show Jiřího Hrzána, jeho mimika a gesta jsou nezapomenutelná..Samozřejmě nelze opomenout vynikající Natašu Gollovou, která i přes své zdravotní trápení měla stále mladistvou jiskru v oku a charakteristický štěbetavý hlas..Díky těmhle postavám měl film spád a humor, jež jemně doplňovaly ještě Janžurová se Svobodovou .. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dávno a dnešní názor píšu s pořádným odstupem, přesto si na něj a jeho zápletku jasně pamatuju. Bylo to pro mě především milé setkání s mou oblíbenou Natašou Gollovou, kterou má každý zafixovanou hlavně jako herečku z 30. a 40. let. Není to komedie z nejvtipnějších, přesto pobaví a kdo má zrovna čas a hledá mezi českými filmy něco nenáročného, ale přitom ne hloupého, může být spokojen. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií z předrevoluční éry. Podskalský risknul absurdní spojení řehtandy s kriminální zápletkou a částečně s muzikáem a podle mě do sebe všechny tyhle ingredience skvěle zapadly. Herecký koncert předvádějí všechny hlavní postavy. Může být pro film větší pocta, než že si ho člověk s chutí pustí několikrát ročně? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)
  • Natáčelo se také v obcích Kakovice, Jiřetice a Koječín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama