Reklama

Reklama

Landův lektvar lásky

(TV film)
  • USA Landa's Elixir of Love

Obsahy(1)

Dokumentární film, ve kterém jeho tvůrci portrétují umělce Daniela Landu prostřednictvím divadelního představení Tajemství Zlatého Draka.  V brněnském Národním divadle měla na podzim roku 2008 premiéru hra Tajemství Zlatého Draka. Tento dokumentární film se nezaměřuje na hodnocení představení z hlediska umělecké kvality. Tvůrci dokumentu se snaží skrze tuto inscenaci prozkoumat proměnu jednoho z autorů divadelní hry Daniela Landy od "skinheadského barda" z počátku 90. let až po současnost, kdy spoluzakládá tzv. "Legii zlatého draka". Dřímá v něm, krom nezměrné energie, hrozba pramenící z jeho temné minulosti, nebo už je to jen "hvězdička showbusinessu"? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu bláboloidní dokument, ze kterého se nejen nic nedozvíte, ale ani to celé příliš nedrží pohromadě. Jak mohl proboha někdo tohle pustit do vysílání? Celé to spíš vypadá jako dílko nějakého středoškoláka, který si to nanečisto zkouší s novou kamerou. Není důležité jestli máte Landu rádi nebo neradi, tohle je prostě blbost. Jen doufám, že až se o Landovi bude točit další dokument, zhostí se ho tvůrci s jasnější představou o tom, co že to vlastně chtějí divákům říci.----------Jinak jsem dokument viděl podruhé a bylo to ještě horší než napoprvé. Nechci hodnotit, jak kvalitní je Landova hra, ale když si tvůrci vyberou bandu telat a vydávají je za Landovy příznivce, lehce člověk nabude dojem, že je Landa tvůrce šmíry první kategorie. Možná by se pro příště zase mohli zeptat Michala Horáčka, proč si Landu vybral jako spolupracovníka. Ale to asi neudělají. Nehodilo by se jim to do jejich obrazu Landy idiota. Takže po druhém zhlédnutí měním své hodnocení z jedné hvězdičky na odpad. Takhle tedy ne, moji netalentovaní přátelé... ()

Carth 

všechny recenze uživatele

"Dokument", kterej toho řekne daleko víc o autorech, jak o Landovi. Ať na toho člověka mám názor všelijakej (hudba ok, zbytek prapodivnej), tak z tohohle díla byla cítit manipulace daleko víc ze strany autorů než z Landy. Komický bylo, když si párkrát zcela očividně dělal Plachý z "dokumentaristů" srandu a buďto to nepostřehli nebo to tam nechali s tim, že někdo uvěří např. v levitujícího skina. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Úvodní zpovědi jestli se Landa hlásí ke své minulosti se mi zdá plýtvání filmovým časem. Ti s alespoň troškou inteligence a zkušenostem vědí jak to je. Subkultury mládeže včetně punku a skinheads se opouštějí s výjimkou pár jedinců do 25 let věku. Landa se nyní zdá se věnuje subkultuře Tunning. Já bych také kdyby přišli třeba Číňani nezapřel svou minulost subkultur metal a folk, tramping apod. Líbili se mi komentáře toho brněnského sociologa a pobavili mě některé scény jako otázky typu "jaká byla myšlenka představení" či "co vám to dalo" divákům po skončení divadla. Nebo zpovídání tří nerudných vesničanů při opravě nějaké pumpy ona téma Landa načež během rozhovoru Landa přijel. Obsah a úroveň divadelního představení si z ukázek také dovedu domyslet. Ale Landu jako umělce- zpěváka uznávám. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tajemství, který nebudeš chtít nikde vyprávět je možná to, že tohle, co se odehrávalo v dokumentu je pravda. Což je legrace - celému tomuhle nepochopitelně nafukovacímu fenoménu jsem se věnoval od jeho začátku a fascinuje mě, že i po roce ve mě vyvolává "silné" emoce. Divný "špíl" pomyslel si chodec a nechal Mahenovu činohru dál doutnat s pomyšlením, že DL, ZP a MD si postaví nový chrám...:D ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otázne podľa mňa je, či sa má vôbec nejaký dokument zaoberať podobnými typmi ľudí, levitujúcich pri jaskyniach Moravského krasu a schopných prevrátiť Česko hore nohami. Pretože v prípade, ak sa im dá aj negatívna publicita, platí známa veta Oscara Wildea: "Je úplne jedno, či sa o mne hovorí v dobrom alebo v zlom, hlavne, že sa hovorí." A nech sa na mňa nejaký Landa a jeho fanúšikovia nehnevajú, ale to čo predvádza má od umenia tak ďaleko, ako môj splachovací záchod. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama