Reklama

Reklama

Mimina

  • Francie Bébés (více)
Trailer

Pozoruhodný sběrný dokument režiséra Thomase Balmése mapuje souběžně život čtyř miminek z celého světa od narození po jejich první krůčky. Setkáme se tu se třemi holčičkami – Ponijao, která žije s rodinou a dalšími třemi sourozenci u Opuwo v Namibii; Mari z japonského Tokia a Hattie ze San Franciska – a s chlapcem Bayarjargalem z Mongolska. Režisér, který se pro všechny natáčené rodiny stal rodinným přítelem, zachytil nejen důležitou část života malých človíčků, ale také různorodé zvyky a prostředí, ve kterém tyto děti vyrůstají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Po tomto dokumentu jsem schopná připustit, že mimina mohou být docela roztomilá, což je u mě co říct. Dokument ve stylu Megacities, mapující život v několika rozdílných částí světa, je v tomto případě zaměřen na 4 prcky od narození až po jejich první krůčky. Na jedné straně sterilní čistota, přístroje, skupinová sezení, pomůcky, hračky, ... a na druhé straně žádná hygiena, hlína, tráva, písek, absence plen, místo hraček kameny a domácí zvířata. Sledujeme vývoj v diametrálně odlišných podmínkách s úplně jinými přístupy. Přesto mi přijde, že děcka se vyvíjejí v podstatě stejně a jejich chování a různé reakce se od sebe vůbec neliší. Na druhou stranu mi přijde, že přílišná sterilita a úzkostlivý dozor jsou občas docela na škodu, zvlášť, když vidíme, že se někde toto tolik "neřeší" a vývoj dítěte probíhá naprosto normálně. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas je fajn mrknout, jak nám ty děcka rostou před očima, bez toho, že by se kolem nich nějak polemizovalo, mudrovalo a vůbec zbytečně mluvilo. Přesně tohle Babies dělají - děcka rostou, žvatlaj, prozkoumávaj okolí a žádnej dospělák ani voice-over se do toho zbytečně nemíchá s faktama nebo nedej bože poselstvím. Nic světobornýho to neni, ale jednou za čas je fajn vypnout. Btw: Největší frajer je ten malej černoušek! :-D ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Poetické pohladenie detskosti v rôznych formách má evokovať rôznorodé vnímanie pohľadu na svet. Dokument používa stoické snímanie na zachytávanie detských činností, stáva sa ich observačným nástrojom bez nejakej obohacujúcej reciprocity s divákom. Nijak nevedie, strieda prostredie (resp. diferenciu výchovy detí na viacerých miestach), ale nedokáže v dostatočnej miere spojiť v záujem o hĺbavejšie ponorenie sa do tematiky. Pláva po povrchu a zároveň si vyberá tak obšírnu a náročnú látku. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární film ve kterém neuslyšíte ani slůvko, protože hlavními herci jsou čtyři miminka z různých koutů světa. Dokument zachycuje každodenní strasti těchto malých hrdinů, kteří velmi pobavili svými kousky. Nejvíce mě asi pobavili africké děti. Byl jsem opravdu nadšený z tohoto dokumentu, protože jsem snad nikdy nezažil abych se doslova "válel smíchy" u němého dokumentárního filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument, který primárně ukazuje na to, jaké jsou rozdíly v tom, jak vychováváme svoje děti. Jedno mongolské, jedno japonské, jedno namibijské a jedno americké. Každé je vychováváno jinak a různé způsoby vám přijdou podivné, ale překvapivě to nejsou jen ty z kultur, které jsou nám celkem vzdálené. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama