Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil, že Mel Gibson strávi svoje letné prázdniny v mexickom väzení. A nie hocijakom. Sám "gringo" sa čudoval a ja tiež. Voľný pohyb, zbrane, drogy i stánky s "občerstvením" všetkého druhu. Mexiko ich kultúra a jazyk, ktorý vo filme znie pomerne často mi vždy sedeli, o westernoch z tohto prostredia ani nehovorím a tento film môže žánrovo western pripomenúť. Občas je to krvák, Gibson trúsi dobré hlášky, ale hlavne to väzenské prostredie a zmes všemožných kriminálnikov robí z filmu príjemné posedenie i zábavu v jednom. A ten čierny humor v závere, to bola sila. " Vy ste ....." "Áno..." Bum! bum! bum!...Vybuchol som smiechom a celkovo som si tie letné prázdniny užil. Aj celú tú scénu s dáždnikom a "Clintom Eastwoodom"...80%. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu mám teda ozaj zvláštny pocit. Neviem čím to je, ale určite ho nemožno pokladať za výnimočný, ale ani za najhorší. Samozrejme ani Mel Gibson, už svojím vekom nepôsobí tak akčne ako V statočnom srdci, či v Odplate a to sa prejavilo z časti aj tu. Navyše akoby tato akčná "kotleta“ spadla do rozbehnutého mlynčeka na mäso, ktorý svojím pravidelným tempom to všetko pomlel a odrazu z uväzneného bankového lupiča bol gangster užívajúci si slobodu. Tým pádom použité dejové zápletky nedostali dostatočný priestor a hlavne čas, aby sa to viac zdramatizovalo. Zase na druhej strane treba pozdvihnúť sebavedomie a nasadenosť M. Gibsona v úlohe Portera ako aj prevedenie úvodnej auto naháňačky, či vzájomné vystrieľanie ozbrojených chlapov v spomalenom, priamom prenose. Režisérsky nápad spojiť príbeh z väzenského prostredia (ako Cela 211) a príbeh vybavovania si vzájomných účtov medzi gangstrami a neprofesionálnymi gangstrami ( ako Zbaľ prachy a vypadni) ma tiež veľmi neoslovil. V konečnom hodnotení sa nakoniec prikláňam k 50%. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gibsona mám rád, ale toto mi nejako utieklo keď to vyšlo. Never mind! Ešte som to stihol dobehnúť a som aj celkom rád, že sa mi to podarilo, pretože toto je jeden s tých lepších filmov. Po jeho Comebacku asi ten najlepší. Gibson vedel charizmatických drsňákov a tento krát stál aj za scenárom, takže si svoju roličku mohol napísať rovno na telo. A aj napísal. Príbeh je celkom slušný, hlášky a nápady nechýbajú a taktiež aj akcia je na slušnej úrovni. Jediné čo mi tu chýbalo bolo nejaké napätie, hlavne v závere. 80% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád, má dobré filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. Říkejte si tomuto filmu "jeho návrat", neberu vám to, ale jeho návratem je pro mě film Na hraně temnoty. Tenhle film nemá příběh, hudba nic moc, i Mel už nehraje jako kdysi, tohle beru jako úlet. Podobný film Odplata se mi líbil o dost víc. Tomuto filmu dávám jen tak 23% = * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že Mel ještě úplně nepatří do starého železa, ale stejně by si měl pro jistotu začít dávat pozor, aby si ho cikáni nespletli s víkem od kanálu a neodnesli do sběru. Při vší úctě ke Gibsonovým schopnostem zacházení s bambitkou, stylu cestování po Mexiku i štiplavé noblese vůči krásné mamině, mi nepřišly jeho letní prázdniny zábavnější než ty moje. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama