Reklama

Reklama

Duše

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Fantasy
USA / Španělsko, 2009, 5 min

Režie:

Rodrigo Blaas

Scénář:

Rodrigo Blaas

Popsaná zeď láká připojit na ni i své jméno. Potom se ohlédnout a spatřit ve výloze divného krámku panenku, co vypadá trochu jako já. Dveře jsou zavřené - anebo nejsou? Nakonec se dá vstoupit a té panenky, co chvílemi mizí a objevuje se, moci se tak dotknout! Něco se změnilo. To se nemělo stát! A krámek a popsaná zeď čekají na dalšího návštěvníka ... (xargos)

(více)

Recenze (93)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Město působí dost pražským dojmem. Plakát vedle výlohy je v češtině: „Pozor! Naše děti (nečitelné) Nenechávejte je bez (vícero různého textu a zcela dole:) Nebezpečí“. Na jednom z plakátů na protější zdi (odraz od skla výlohy) je německy Ja! Při jiném pohledu na protější zeď je opět vidět plakát v češtině (tentokrát se slovem „Nebezpečí“ zcela nahoře) a vedle něj plakát v azbuce. DÁL SPOILERY Ano, je to asi nejděsivější druh hororu, zanechávající pocit asi takový, jako je ta postavička na kole. Ale napadají mě dva nežánrové výklady: 1. honba za svojí podobou končí uvězněním ve své podobě (nemusí být nutně myšlena fyzická podoba) bez možnosti pohybu - zůstáváš uskladněn mezi jinými "svébytnými podobami". A vlastní podoba je velké lákadlo. 2. Skoro jako nenarozené děti: takhle nějak byste vypadaly, kdybyste přišly na svět; nepřišly jste, nejste. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Pětiminutový kreslený horor o holčičce a panenkách, kdo by řekl, že to bude mít tak strašidelnou atmosféru? Chvílemi jsem se opravdu bála a držela Almě palce, ať se ty proklaté dveře neotevřou, pak ať jimi v žádném případě neprochází. Ok, prošla jimi, ale rozhodně by neměla na nic sahat....a zase mě neposlechla. Drsný závěr. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Príjemne jednoduchá bábkarská jednohubka s lahodnou animáciou, perfektnou hudbou a dômyselnou atmosférou, ale priznajme si, takých už bolo. Možno byť to trochu originálnejšie alebo strašidelnejšie, šiel by som vyššie. 70% Video tu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hnusný panenky, však já vím, proč je nemám rád a tady máme konečně důkaz, že rozhodně nejsou na hraní a nemá se na ně šmatat. Nedoporučuji pouštět jako večerníček, pokud máte doma malou holčičku, co si ráda hraje s panenkama - už na ně totiž do smrti nehmátne a Vás bude stát balík kupování nových hraček. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

alma..... Milej a malej horůrek o tom, jak by mohla vypadat noční můra každýho sprejera. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu, co všichni na těch krátkejch filmech mají. 2.) Rád čmárám na zdi. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Na zdi vedle tajemného obchodu je možné zahlédnout plakát v češtině, který poukazuje na nutnost dávat na děti pozor. (JoranProvenzano)
  • Alma znamená ve španělštině "duše". (Saku)

Reklama

Reklama