Reklama

Reklama

Duše

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Fantasy
USA / Španělsko, 2009, 5 min

Režie:

Rodrigo Blaas

Scénář:

Rodrigo Blaas

Popsaná zeď láká připojit na ni i své jméno. Potom se ohlédnout a spatřit ve výloze divného krámku panenku, co vypadá trochu jako já. Dveře jsou zavřené - anebo nejsou? Nakonec se dá vstoupit a té panenky, co chvílemi mizí a objevuje se, moci se tak dotknout! Něco se změnilo. To se nemělo stát! A krámek a popsaná zeď čekají na dalšího návštěvníka ... (xargos)

(více)

Recenze (93)

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Zvědavost zabila kočku, co může provést malé, zelenooké holčičce? Čmáranice na zeď jako úpis ďáblu? Báječný hororový kraťas, který si vypracuje slušně děsivou atmosféru, je z něj cítit zoufalá beznaděj (panáček na kole) a hlavně je velmi dobře animovaný. Rovněž hudba mi k tomu náramně pasovala. 90% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Bojim. A podruhé, když jsem si přečetl ten Adámkovo antipotratní rozbor. Hezké to bylo. Krátké. Hlavně tedy krátké. Za to hvězda navíc. Proč to samé vyprávět ve dvouhodinovém opusu, když pětiminutový formát postačí až až. A ještě nechá prostor kruté představivosti. Považte - nedávno jsem viděl obchod a v něm vystavená dilda všelikých rozměrů a barev.... ještě že jsem se na tu protilehlou zeď nepodškráb. Přesto, že se mi chtělo tolik, tolik chcát... ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Pětiminutový kreslený horor o holčičce a panenkách, kdo by řekl, že to bude mít tak strašidelnou atmosféru? Chvílemi jsem se opravdu bála a držela Almě palce, ať se ty proklaté dveře neotevřou, pak ať jimi v žádném případě neprochází. Ok, prošla jimi, ale rozhodně by neměla na nic sahat....a zase mě neposlechla. Drsný závěr. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hnusný panenky, však já vím, proč je nemám rád a tady máme konečně důkaz, že rozhodně nejsou na hraní a nemá se na ně šmatat. Nedoporučuji pouštět jako večerníček, pokud máte doma malou holčičku, co si ráda hraje s panenkama - už na ně totiž do smrti nehmátne a Vás bude stát balík kupování nových hraček. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak jo, kdybych neviděl třeba Chucky nebo Puppet Master, řeknu fajn nápad. Ale co vlastně chtěl film říct? Dávejte si pozor na děti, nebo jim zlé hračky vezmou duši? Je tu ještě možná teorie o peklu, které takto krade lidské duše, ale tam to zas naráží na teologické rozpory, třeba o tom, že duše dítěte je nevinná. A když se nad tím zamyslím celkově, ta zeď je popsaná mnoha jmény, to ve městě nikomu nepřišlo divné, že se jen tak ztratilo dvě stě tři sta dětí? A proč tam visí ty plakáty s varováním, když děti většinou neumějí číst? A ta ulička je tak zapadlá, že dospělí jí neprochází, ale děti tak třikrát denně? Tohle jsou věci, které bych dořešil nejprve i u pětiminutového kraťasu, aby vypadal nějak životně. Čím víc nad tím přemýšlím, tím méně mi ten nápad přijde zajímavý a nosný, i když jako školní cvičení jistě zajímavá a velmi dobrá hříčka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Alma znamená ve španělštině "duše". (Saku)
  • Na zdi vedle tajemného obchodu je možné zahlédnout plakát v češtině, který poukazuje na nutnost dávat na děti pozor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama