Reklama

Reklama

Další patro

(festivalový název)
  • Kanada Next Floor
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Během luxusem přetékající hostiny s číšníky ve fraku a osobními sluhy se jedenáct zhýčkaných hostů pustí do něčeho, co připomíná rituální gastronomický masakr. V tomto absurdním a komickém světě naruší nekonečnou symfonii hojnosti jedna neočekávaná událost . Film Další patro získal již přes 50 různých cen na festivalech po celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Prožrat se až do pekla ve jménu šestého smrtelného hříchu nestřídmosti/obžerství (personálně) alias konzumu (sociálně), byť na původní tématický filmový bizár (co do míry bizarnosti, ale i prosté nechutnosti, která mi v tomto směru připomíná snímek Taxidermia z roku 2006) Velká žranice /La Grande bouffe/ z roku 1973 to nemá. ___ Podobenství o vrchnosti (management se svým ekonomickým náboženstvím či obecněji - mimopodnikově - tzv. horní 1%) obskakované mnohočetným plebsem - sociální pyramida či vzdálenosti hrotů sociálních nůžek vypovídají o tomtéž. Armatura budovy (resp. lignin dřeva), která představuje spletitý planetární systém (eko-, ekono-, socio-,...), je dennodenně oslabována narůstající tíhou civilizace, stolu, u kterého sedí elity, až nakonec koroze rozleptá vazby natolik, že to některé slabé místo v komplikovaném systému neudrží a vše se zhroutí mžikem oka. Výstup je pozvolný, ale pády jsou vždy rychlé a bolestivé. ___ Na film se dá dívat i jinak, např. přes perspektivu závislostí a neschopnosti si odříct stereotypně konzumující požitek, překonat vlastní slabost apod. - kalvinisté, resp. presbyteriáni alespoň mají někoho, koho mohou "napíchnout na vidle". ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle kraťas mě fakt zaujal. Jak myšlenka, kterou patrně byla kritika poživačné společnosti a předzvěst jejího konce, tak forma. Hudební kulisa, práce s kamerou, detaily tváří hodovníků, kteří své role pojali tak dobře, že to i během těch osmi minut vydalo na určitý příběh, včetně vývoje postav. Nemohl jsem se ubránit pocitu, že jednotliví žrouti symbolizovali státy, jídlo vymírání druhů a úbytek zdrojů, které nakonec vedou k agresi a válkám a konečné záhubě. Fakt moc pěkný! :) ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Tento zaujímavý krátky film od svetoznámeho režiséra Denisa Villeneuvea (ktorý som mimochodom videl v škole ako súčasť výučby) sa mi veľmi páčil, najväčší dojem na mňa spravil ten nepríjemný pocit, ktorý mi tento film navodil hneď v prvých minútach pozerania. Rozumiem, že sa to nemusí páčiť každému, ale na mňa Next Floor zapôsobilo ohromnou silou, no aj tak si, z mne neznámeho dôvodu, nie som istý päťhviezdičkovým hodnotením. Za mňa 8 dlhých pádov z 10 (kto pozeral, ten už to pochopí). ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Jedí s nápadným chvatem. Personál (který se na konci zdá být silně rozrušen) mluví (pokud mluví) něčím, co připomíná ruštinu. Pokyn "next floor" je ale v jakémsi jiném jazyce. A toho chlapa jsem už musel někde vidět. Ostatní komentáře nečtěte ani před filmem, ani po filmu, jsou to sračky, i když mají povětšinou asi pravdu. Nemohou jimi nebýt. Vyjma Micione, Derny, walmezak a PollyJean, ty se viděného něčím dotýkají, aspoň pokud říkají jen to, co vidí. Ty si přečtěte, ale až po nějaké chvíli. Název filmu a opakující se hlášení mě nepřestává zarážet, slova "next floor" přece musejí poukazovat k vyššímu patru. Srozumitelnost řeči i jsoucna závisí na takových věcech, jako že "další patro" znamená vzestup. Jak říkám, toho chlapa jsem už musel někde vidět. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

zatímco číšníci nosí čím dál extravagantnější kompozice, prostředí okolo stolu je čím dál horší, toho si však stolující naprosto nevšímají. Klidně a lhostejně přijímají i čím dál silnější nánosy prachu (snad s výjimkou té slzy na jedné z tváří?). A komu vlastně vrchní číšník hlásí to svoje "next floor?" ()

Galerie (4)

Související novinky

Šortky znovu v Pilotech, Oku a ve Světozoru

Šortky znovu v Pilotech, Oku a ve Světozoru

18.01.2020

15. Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se koná od 22. do 26. ledna 2020 v pražských kinech Světozor, Pilotů a Oko. Nabídne nejnovější… (více)

Reklama

Reklama