Reklama

Reklama

Obsahy(1)

EA - 714 má být běžný prázdninový let z francouzského Nice do Berlína. Jako jedinou nepříjemnost pociťuje zkušený kapitán Michael Winkler mladého samolibého druhého pilota Niclase Sedlazceka. Do sedadel usedá téměř 170 cestujících, mimo jiné studentka medicíny Nina, která se neodvážila říci rodičům, že neudělala zkoušky, rozhádaní Anna a Claus či plachý expert na elektroniku Hub. Krátce poté, co Winkler zvedne stroj ze země, však jeho dráhu zkříží malé nákladní letadlo. Přes veškerou snahu zabránit strážce dojde ke kolizi, kterou letadlo odnese třímetrovou trhlinou v trupu. Přes ztrátu tlaku zůstává stroj ve vzduchu, nárazem však byla poškozena elektronika řízení, a tak neovladatelný letoun nabírá výšku a řítí se oblohou nad Německem. Zatímco se Nina snaží s pomocí letušek Miry a Steffi zklidnit paniku, Winkler s Niclasem si uvědomí skutečný rozměr katastrofy. Pokud se jim nepodaří uvést do provozu kormidlo, zřítí se letadlo za 90 minut do centra Berlína. Snaží se najít řešení a na zemi je svolán krizový štáb. Evakuace města je nemožná, a tak je ministerstvo vnitra připraveno stroj sestřelit dřív, než se dostane nad město. Zatímco manažer aerolinek Lars Jensen je ochoten letadlo i cestující obětovat, technický expert Ralf Moldau věří, že naděje na záchranu tu stále ještě je. Když se po boku letadla objeví jako smrtící doprovod dvě stíhačky, Moldau s Winklerem a Niclasem horečně hledají způsob, jak dostat stroj pod kontrolu. Zdá se, že jedinou možností je vydat se do zničeného nákladového prostoru a poškozenou mechaniku kormidla opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další katastrofický film, ve kterém hraje hlavní roli dopravní letadlo plné nic netušících cestujících. Poklidný a zcela obyčejný let se promění v boj o holý život. Dojde ke srážce s menším strojem, který se díky lidské chybě připletl dopravnímu letadlu do cesty. To zapříčiní, že se v letadle objeví díra. Nebylo to tak špatné, jak jsem čekala. Přesto si myslím, že by se to velké letadlo roztrhlo na kusy a padlo k zemi. ()

ČeskýTulák 

všechny recenze uživatele

Tento film mne docela překvapil. I když tato tématika je v amerických filmech hodně využívaná německá kinematografie se s ní vyrovnala velice dobře. Napětí neopadá celý film. Charaktery cestujících plně vystihují dobu v které se příběh odehrává. Těžká rozhodování jak na zemi , tak v kokpitu nijak nepřesahují stav. Záporné i kladné charartery postav plně vystihují situaci. Rovněž i začátek a navedení diváka celkem nenápadně na zdroj tragedie. jak obyčejná drobnost , jako je proražená guma u kola může vyústit do tragedie. I kontraverze nezi mladým druhým pilotem a starším kolegou jsou klasickým pohledem na dnešní dobu. Také nebylo nutno obsadit role známými hlězdami filmového nebe, neodvádělo to tak pozornost na jednu dvě postavy, zde byl důležitý důraz na okamžité myšlení lidí a jejich rozhodování. Snad nejvíce bylo u tohoto filmu nadsazené použití malého chlapce k finálnímu řešení děje. Ale někdy se rozhoduje lépe než dospělák , nespekulujuje a nevymýšlí. Co mne zde i zaujalo, že není zde použito nijak moc krve a detailu na zranění , jak je tomu u amerických filmů,také plus. Jedna chybička se vloudila do obsahu k filmu, je uveden počet cestujících 170, v hlášení z letadla bylo něco kolem 85, což odpovídá také počtu posádky, dva piloti a tři stevardi. Jinak příjemný zážite. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tenhle letecký katastrofický snímek je o třídu lepší, než lecjaký podobný americký. Nutno říci, že prostřední část je směsicí nelogismů a samoúčelů, ale konec je zvládnutý na můj vkus skoro perfektně a začátek jakbysmet. Viděl bych to na 40% = 2/5 Ten inženýr, co přežil na vzduchu z duše kola mě pobavil. Jsou tam momenty opravdu zajímavé i opravdu do nebe volající, ale celkově to nebyl až zase takový průšvih, to teda ne. ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy s letadly mám rád, ale bohužel se z každého většinou vyklube velice podprůměrný pokus o zabavení diváka... A přesně tak tomu je i u tohoto kousku... jako film na zaplnění vysílacího času ve dvě ráno? dobrý... ale v sobotu večer naprosto nedostatečný... Viděl jsem už i horší filmy, proto dávám 2* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Skutečně humorné odpadní komentáře. Gratuluji všem odborníkům na počítání logických chyb, filmových prohřešků, nepřátelům německé vlajky, a samozřejmě i těm, kteří naletěli na označení Megafilm. Se všemi ostatními souhlasím v tom, že na svého času šestadvacetiprocentní film bylo Místo dopadu solidní výplní času ve zkouškovém období. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka v letadle poskytne první pomoc paní, která má pneumotorax, tím, že si zlomí nožičku od brýlí. Ve zbytku filmu je má ale opět na obličeji, a to neporušené. (Kubula333)

Reklama

Reklama