Reklama

Reklama

Yesmeni opravují svět

(festivalový název)
  • Francie The Yes Men Fix the World (více)
Francie / Velká Británie / USA, 2009, 87 min

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o dvou aktivistech politické strany, kteří vystupují jako vrcholoví manažeři obřích korporací. Na cestě ve světě velkého byznysu a konferencí jsou vtaženi do světa šokujících žertů. (D3MUT)

Recenze (17)

v3s 

všechny recenze uživatele

povedeny dokument o trosku radikalnim, ale o to vic potrebnem otvirani oci lidem, kteri si mysli, ze neoliberalismus spasi svet ... vic takovych aktivit! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Seize the means of production! Viva la revolucion! Hasta la victoria siempre! - těžko hodnotit tuhle velezábavnou agitaci za komunismus a socialismus, ve které za hlavního satana je jeden z nejdůležitějších liberálních ekonomů světa, a hlavní hrdinové nedělají vlastně nic jiného než že lžou lidem na konferencích, lžou lidem na ulici, a lžou lidem u televize - načež se to pak snaží dlouze obhájit stylem "Chtěli jsme otevřít diskuzi". Michaele Moore je vedle nich žabař, ale jsou u toho vtipní, takže cajk. Jako komedie dobrý, jako dokument k zamyšlení prezentující určité myšlenky turbopeklo, hodnocení tedy variuje mezi 4* a 1* podle toho, jak moc dokážete odignorovat že mentálně jsou ti dokumentaristé na úrovni dětí, kteří vidí nějaké bezpráví, a chtějí ho napravit tím nejjednodušším, nejhloupějším a nejméně funkčním způsobem. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

The Yes Men - Andy a Mike, lháři a zároveň "proroci pravdy". Nejspíš jste o jejich podvodech už něco četli a musím uznat, že jsou docela impresivní, přeci jenom dostat se do živého vysílání BBC a vydávat se za mluvčího Dow chce odvahu : ) Dokument shrnuje několik jejich projektů a rozhodně má čím zabavit a snad i vyvolá další-odlišný pohled na zmíněné incidenty, dnes již poměrně zapomenuté. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ono nelze s těmi kluky nesouhlasit a pořádně jim nefandit - chtějí pomoci obyčejným lidem a dělají to roztomile naivně. S drzostí Michaela Moora se vystavují veřejnosti a přízeň lidí jim jistě dělá dobře na egu, což je pochopitelné. Ale jejich humor je pro mě dost podivný, nevtipný a nestravitelný (všechny hrané scény v průběhu dokumentu). 70 % ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Je úžasné čo títo dvaja Páni s veľkým P dokázali. Splnili to o čom som iba sníval a aspoň na chvíľu dávajú ľuďom nádej a aspoň na krátky okamih si ľudia uvedomia, že tu nie je niečo sakra v poriadku a pritom riešenie je také jednoduché. Tento dokument beriem ako ďaľšiu motiváciu a je škoda, že ho ohodnotilo/videlo(?) iba tak málo ľudí. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*NEOPRAVITEĽNÝ SVET* Keď títo chlapi idú do konfrontácie, vidieť, že aj oni sú len ľudia - trasú sa im ruky a hlas, zviera im žalúdok, ale odvaha im nechýba. Film nie je jednoliatym celkom, pôsobí skôr epizodicky; predstavuje niekoľko ako keby náhodne vyselektovaných problémov z tých, ktoré túto dvojicu trápia a tie dávajú do pozornosti netypickým spôsobom, a to vydávaním sa za vplyvnú osobu veľkej korporácie, vyslovujúc veci, ktoré by inak vyrieknuté nikdy neboli (ospravedlnenia, sľuby finančnej kompenzácie a pod.). Avšak len do momentu, pokým nie sú odhalení. Priťahovaním pozornosti na seba v podstate priťahujú pozornosť aj na daný problém, ktorý sa buď nerieši, rieši sa nedostatočne, ale sa rieši v záujme niekoho iného. Toto je určite pozitívna stránka veci. Avšak sľuby, ktoré počas hoaxov vyrieknu, dávajú ľuďom na čas falošnú nádej a po odhalení musí prísť aspoň čiastočne sklamanie a rozhorčenie (to však v dokumente nevidíme, keďže zo strany bežných ľudí sú nám ponúknuté len reakcie pozitívne). Najhoršie však je - ale za to už dvojica nemôže - že ich úsilie nemá významnejší efekt. Verdikt v 1 vete: Netypické poukazovanie na niekoľko problémov dnešného sveta. 26.08.11 ()

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Vtipné sledovat, jak dělají z "papalášu", kteří jenom schůzují a žerou, magory. Škoda, že to má jenom krátkodobý efekt. Ale fandím jim! ()

hikemartin 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, jak jednoduché je zmanipulovat realitu a obrací to proti nadnárodním společnostem. Výtisk New York Times zdarma je skvělý nápad. Ani ne kvůli filmu, jako kvůli všem těm nápadům dávám 100 %. Film je možné stáhnout přes torrenty a legálně. Přispět můžete po shlédnutí... http://vodo.net/yesmen ()

Reklama

Reklama