Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

sskrblik 

všechny recenze uživatele

V podstatě v tomhle dokumentu není nic zásadního jen to, že to muselo dát neuvěřitelné práce a tím se pro mě i význam filmu výrazně zlepšil. Především vizuálně dokonalý svět Pandorry, ale i výkony herců, jež jsou velmi dobrým způsobem zpracováný do počítačové podoby. Taktéž je vlastně Avatar první velký film ve 3D, čímž si zaslouží pozornost. Myslím, že za pořádný kus práce by si film zasloužil nejednoho Oskara. Navíc je pro všechny věkové kategorie. ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Pekné vysvetlenie, ako také natáčanie Avataru prebieha. Človek by ani nepovedal ako veľmi musia herci improvizovať. Ja osobne by som asi nevedel tak presvedčivo hrať, keď mám okolo seba iba zelené plátno a po celom tele rôzne guličky. Možno sa dá vytknúť, že je to občas až príliš akčné, aspoň hudba isto. Ale inak super. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediný spôsob ako si skrátiť čas čakania na DVD edíciu je tento dokument. Zárobok filmu $1,900,514,732 po 42. dňoch hovorí sám za seba. Či už ste mali tú možnosť Avatara zhliadnuť alebo ešte len váhate, odporúčam prvej i druhej kategórii. V oboch prípadoch sa dozviete niečo nové, poučné, úsmevné a zábavné. Od dôvodu výberu hercov, cez spracovanie 3D kamery, až po opis planéty Pandora. Berte tento krátky počin ako dlhšiu upútavku pre neznalcov a zasvätenie pre (nás) znalcov. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

I největší odpůrci musí souhlasit, že Avatar je technicky naprosto unikátní. Ještě 4 roky po uvedení se neobjevilo nic, co by se technicky aspoň blížilo. I proto je tenhle dokument zajímavý pro každého filmového nadšence. Občas to sice s propagací filmu trochu přehání, ale technické pasáže vážně stojí za to. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama