Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)

Reklama

Reklama