Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Začne to skvělým útěkem z vězení, o kterém se Michaelu Scofieldovi může jen zdát, ale pak se začne kecat a kecat. A já mám tyhle "kecací" filmy rád, jenže když čekáte spíše akci a dostane se vám drama… zkrátka, jste zklamaní a čekáte, kdy se něco začne dít. A v tom přijde skvělý konec. Zkrátka jako na horské dráze. Na začátku a konci jste nahoře a říkáte si, že to je bomba, ale mezitím se nudíte a myslíte si, že umřete nudou. 60 %. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

O filmu se hodně pěje a to mu škodí. když jsem k filmu zasedl, čekal jsem pecku nehorázných rozměrů (no špatně nastavené očekávání...) a ono P R D. Film má dvě poloviny. Tu první kde se "rozdávají" karty a pak tu druhou. To jsou už vyložené karty na stole a celkový dojem filmu se začíná měnit. První polovina totiž díky rozkrývání ústředních postav má své kouzlo v objevování "co jsou zač". Ne že by to byla úplně pecka (je to sem tam nuda a zmatek), ale pozornost to udrží. Ta druhá je jako facka. myslím tím jasná jak facka. Po tom co víme kdo je kdo a co je zač je do puntíku jasné kam se děj bude sunout dál. Je tak čitelný (a tím otravně nudný) až hanba. Bude to znít asi přehnaně, ale já v celém konceptu cítil Bony a klid. Tu nechutně křečovitou snahu hrát si na trapné "dobro vítězí" a "bude po zásluze potrestán" (a na to zdůrazňování jak velké ryby utečou a malé to odnesou). Kecy. Co na mě zapůsobilo dobře byl neortodoxní přístup k jazyku. Díky tomu, že se děj míchá jednou národností za druhou, míchají se i jazyky a to působí (alespoň na mě) sakra dobře. Mám to prostě rád. Další pokračování jsem ještě neviděl, ale už jen to že existují znamená že kasička cinkala a lidi na to koukaj. Co na to já uvidíme... ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám v oblibě starší Refnovy dánské filmy o kodaňském podsvětí, musela mě tahle švédská nedomrlá nápodoba zákonitě zklamat. Námět je de facto stejný - srbské gangy se opět přetlačují s všelijakými barevnými gangy o trh s fetem, ale zatímco u Refna mě to hodně bavilo, tady už moc ne. Děj na mě většinu času působil tak nějak trapně, jak se křečovitě snažil o světáckost, skoro jako kdyby to točili Češi... Hlavní "hrdina", norský studentík, který se v závěru pustil do přestřelky s policajty jako ostřílený gangster, byl k smíchu. A švédský Radovan se s tím dánským už vůbec nedá srovnat... Prostě zklamání, hodně slabé tři. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno