Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Návod, jak si totálně dojebat nadějný život. Těžce metro/homosexuálního norskýho studenta (ze skromných poměrů) ekonomky začne vábit snobský život švédský smetánky, a tak hledá nejsnažší cestičku k vatě. Neznalost nelegální branže (prolezlý Arabama, Jugošema, Srbama a Cikánama), naivita a chamtivost ale doženou každýho - navíc, když se paktujete s takovou chátrou. Ze Srbů nikdy nekoukalo nic dobrýho (sorry Djokoviči) - viz. SERBIAN FILM ;-D. Každopádně, Švédové jsou poslední dobou naprostá jistota na poli kriminálních thrillerů. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jó prachy jsou krásná věc, ale štěstí si za ně nekoupíš... JW je zjevně opačného názoru a usilovně na něm dělá, zvlášť poté, co se zahleděl do modrých očí dívky z "high society", nebo spíš do způsobu jejího života? Dříve, než bude mít šanci zjistit, že pro lásku, a nejen pro ni, už nezbude místo, provede nás balkánsko-arabskou gangsta komunitou v ikeácké domovině, kde vidina "snadných prachů" oslepuje stejně, jako ostré sluneční světlo, které nám kamera pere přímo do očí, snad abychom je přihmouřili v projevech svérázného smyslu pro rodinu... Realisticky pojatý, odstrašující příklad pro nedočkavce ve frontě na bohatství, kde se nevyplácí předbíhat, nikdy... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já tu severskou kinematografii můžu, ale tohle mě celkem zklamalo. Na to aby se to dalo brát jako dobrý příběh ze života mi to přišlo takový až moc vyumělkovaný. Kdyby někde leželi takhle snadný prachy jak je to prezentováno v tomhle filmu, tak by se podobně jako hlavní hrdina nakonec živil každej a to je blbost nebo ne? Konec už byl pak přehnanej totálně. Nemluvě o hrdinovy co má charizma uzený makrely jak jsem napsal v komentu na Robocopa a tady to není o nic lepší. ne že by mě to úplně nebavilo, ale čekal jsem o dost víc.50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Realismus je cítit, skutečně cítit na každém druhém kroku. Každý chce prachy, každý chce krásný a snadný život. A každý to chce nejlépe hned. Drama individuálních osudů nese rukopis severských filmů, roztřesená kamera, žádné mazlení, naturální sekvence. Zvláštní film. Výživný, ale zvláštní. Při závěrečných titulcích jsem nebyl zklamaný, ale čekal jsem asi trochu víc. Dusná severská atmosféra tomu jenom nasvědčovala. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som drsny nekompromisny seversky film. Namiesto toho som sa dockal vlazneho, pomaleho a natolko civilneho filmu az som sa neskutocne nudil. Pritom namet je zaujimavy a ponúka dostatok prilezitosti na rozohranie napinavych situacii, ale je to podané velmi nezázivne. Joel Kinnaman ma tiez velmi sklamal. Nielenze mi je nesympaticky, ale ani ako herec sa mi nepozdava a pokial naozaj bude buducim Robocopom, tak mam z toho velke obavy. 5/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama