Reklama

Reklama

Šípková Růženka podle babičky O'Grimmové

  • Irsko Granny O'Grimm's Sleeping Beauty
Animovaný / Krátkometrážní
Irsko, 2008, 6 min

Obsahy(1)

Babičky vždy vyhledávaly společnost vnoučků, aby jim zpříjemnily jejich volné chvíle. Jedna z jejich největších předností je samozřejmě umění vyprávět pohádky. Problém nastane ve chvíli, kdy se do příběhu moc vžije a nechá volný průchod svým sympatiím k záporné postavě příběhu. Problém hlavně pro psychiku vnoučka. (Arbiter)

Recenze (30)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ta rádoby babka vypadala jako chlap a to roští, co měla na hlavě, by se hodilo spíš do záhonu. Inu Irové nejspíš nejsou mistři animace ... a vlastně ani pohádkového námětu - takové věci jako rostoucí vílí poprsí a zlá víla s aparátem pro těžko chodící do pohádky nepatří. Divil jsem se, že babka nechytla během vyprávění infarkt. Takhle strašit vnoučata! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nominační zoufalost na Oscarech 2010 - kratičká rozprávka střídající 2D a 3D sekvence (ty 2D jsou daleko lepší), která dokazuje, že ne každé převedení klasické podezřele naivní pohádky do horrorového hávu má zaručený úspěch. Ono to totiž chce i nějaký ten um, pokud jde o vyprávění...no a zasmál jsem se jenom vílám přifukujícím si přednosti pomocí kouzelných hůlek. Daleko víc se budete bát u stařičkého dílu Simpsonů, kde Homer Bartovi udělal postel s klaunem, a pokud už mermomocí chcete Šípkovou Růženku, podívejte se na Jak Se Budí Princezny. Tohle je skutečně ztráta času, i když trvá jen nějakých šest minut i se závěrečnými titulky. 50% za tu animaci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohodle kreslenýho kraťase je v tom, že nedokáže šokovat. Každý krátký animovaný kraťas, který dokáže šokovat a je pojmut vážně, má plný počet. Ale když jde jen o animaci, obyčejný příběh, i když zde vyprávěn neobvykle, je to prostě průměrná zívačka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad tady možná byl, ale chtělo to mnohem lépe zpracovat. Takhle vzniknul nezáživný nudný kraťas, u kterého se mi chtělo spát rozhodně víc, než tomu malému chlapci. A jehož nominaci na Oscara moc nechápu. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

A mňa to perfektne pobavilo... serem na vaše nízke hodnotenia... asi nikto z vás jej nerozumel pre jej akcent, a možno ja som tak primitívny človek, že ma rozosmeje už všetko. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi zlé- nesympatická starenka (hlas má ako mladá baba, ktorá chce napodobniť starú ženu), ešte nesympatickejšia animácia, príbeh nemá hlavu a pätu a vrcholný humor je zvresknutie ježibaby...neskutočne nezaslúžená nominácia. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Šialená babička rozpráva strašidelným spôsobom klasickú rozprávku o Šípkovej Ruženke...bohužial oproti ostatným nominovaným rozprávkam je táto jednoznačne najslabšia...a bohužial viacmenej trápna...ani sa nečudujem malému dievčatku ten jej výraz smrti v očiach ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vata na vyplnění poslední Oscarové nominace, která by v nich jinak neměla co dělat. Nudné, bez pointy a s nezajímavou animací. Akademici holt asi zabrali na spojení klasické animace s počítačovou, jinak si to nedokážu vysvětlit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě upoutala právě babička. Ta měla lepší háro než Marge Simpsonová. Její čtení pohádek by mě zaručeně vyděsilo. Ale pohádky se mají vyprávět záživným způsobem a ne jen monotonně přeříkávat text. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

6min. pro odreagování od všeho ;) Nyní si uvědomuji, že jsem rád že moje babička je taková jaká je :D s touhle bych moc dlouho nevydržel :D ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nápadem ani spracováním nikterak zajímavý animáč. Jediné plus je za 2d části a taky za veselé víly v krátkých šatičkách, které si kouzly zvětšují poprsí. 50% ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Ďalšia variácia na tému "Sleeping beauty". Babička rozpráva svoju verziu vnučke, a patrične ju prežíva-vnučka dnes rozhodne nezaspí, muhehehe :) Jej "animovaný" výkon je to, čo tento kraťas drží nad vodou....(nájdete na youtube.com) ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Animace byla výborná... A nápady, které mnozí odsoudí jen kvůli předsudku, že animáky jsou pro děti, jsou vynikající... Ale chtělo by to příběh... A ten náznak příběhu, co je tady by to chtělo nějak uzavřít... ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama