Reklama

Reklama

French Roast

Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2008, 8 min

Malá kavárna s diskrétní obsluhou. Gentleman z vyšších vrstev, z jehož vystupování jsou peníze přímo cítit. Bezdomovec naopak z těch, budeme-li vstřícní, vrstev nižších. A babička. Malá, neškodná, roztomiloučká babička. Jejich role ve společnosti jsou jasné, že? Ale kdepak. (Arbiter)

Recenze (54)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce (a rovněž do detailu) promyšlený krátký animák se skvělou výtvarnou stránkou a perfektně padnoucí hudbou. Třeskutá pointa a úplně závěrečné ponaučení dokreslují idiocii americké "Akademie filmového umění a věd", která proti tomuto skvělému kousku upřednostnila formálně sice zajímavou, ale obsahově nulovou Logoramu. 90% s dovětkem "jako od Pixaru". ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Naprosto jasné vytyčení cíle oproštěné od jakékoliv snahy o epičnost v originální a graficky uhlazené stránce v minimalistické formě. Mám velmi rád krátké animované filmy, které pracují především s jasně stanovenou myšlenkou být o něčem než o všem, a které si předem stanoví, jakým způsobem toho chtějí dosáhnout. Nabízí se srovnání s Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty, který byl nominovaný na AA ve stejné kategorii a kterému chybělo vše, co French Roast měl. To jest nápad, realizace a provedení. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Recenzi jsem psal tentokrát později po zhlédnutí všech filmů oscarového ročníku a když jsem chtěl napsat něco o French Roast, zjistil jsem, že vlastně nemám co. Musel jsem se tedy na snímek podívat znova a vzpomněl jsem si, co mi na filmu vadilo: celé je to taková nevtipná taškařice lomeno fraška, která mi nepřišla dostatečně zajímavá na to, aby mi v hlavě vydržela déle než pár minut. Film se mi líbil vizuálně, postavy byly nápadité a vypadaly jako karikatury, což nemusí být nutně špatně. Ale přesně jako karikatury se i chovaly, s čímž jsem měl naopak problém — dokážu si představit, že by měly trochu větší hloubku a vymanily se ze své škatulky, což se však nestalo. [Oscary 2009] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemný příběh z francouzské kavárny. Sice nijak příběhově bohatý, ale hezky se na to dívá a pobaví, takže slabší 4hvězdičky si ode mne vysloužil. Já to viděl tady: http://vimeo.com/8172551 [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama