Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT z nádherné úvodní písně : Není útěku z města Bangkoku........... Ve městě řádí organizovaný gang, který se mimo jiné angažuje i v prodeji lidského masa. A ve městě je i člověk, kterému údajně tato skupina unesla dceru. Zda je na živu zatím nevíme. No a tento chlápek si najme chlápka, aby zabil ty, co mu asi zabili dceru. Masakr začíná. CITÁT - Dohoda zněla "všichni"........... Škoda, že do filmu nepromluvil nějaký vypravěč, úplně jsem to čekal a chtěl aby do té smrtelné, táhlé hudby někdo začal vyprávět co se dělo, děje, nebo bude dít. Škoda, sem by se to hodilo. DIALOG : MAG (Jirantanin Pitakporntraku) - Vrať se dlouhou cestou, aby tě duchové nesledovali. CURTIE (Djimon Hounsou) - Počkej tady......... Jimmy Anglán (Kevin Bacon) je tu sice za grázla, ale za "dobrého" grázla, co miluje zbraně. A to doslova. CITÁT - Cobray Street Sweeper......... Okolo padesátý minuty je nádherný průnik budovou, plný střelby právě touto zbraní se speciálním rozmělňovačem nábojů. Je to masakr, ale ještě není pořádně naštvanej. Přijde i bílý slon. ..........v tom celém šlo o to, aby někdo porozuměl....ozval se třetí hlas, ale bohužel až skoro na samém konci příběhu. Statistika na konci filmu je hrozná, pojednává o prostituci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ TO DĚLÁŠ?“... ,,UBLIŽUJÍ LIDEM!“....... /// Bangkog – nešťastný město. Jako lék by mohla platit Barret M82 v rukách blázna, kterej s ní odvádí kvalitní práci. Zdá se, že jeho snažení nemá smysl (– jedině snad jako pomoc z nezaměstnaností, páč obchodníků s bílým masem ubejvá a vznikají tak nová pracovní místa), ale dělá to z přesvědčení a ke všemu ho to baví. Škoda tý fantasmagorie s malou holkou. Kdyby to udělali jako čistokrevnou akčňí ,,likvidačku“ , nemyslím si, že by bylo co vytknout. Kdyby......A JEJÍ HLAS MU POMÁHÁ.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč měl doktor Barták tak rád Thajsko. 2.) Nevím, jak odbourat z těla heroin. 3.) Thx za titule ,,mindhunter29“ a ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

V popisku filmu musí být určitě chyba. Režie: Prachya Pinkaew ??? Ten Prachya Pinkaew, co dal filmovému světu 2 díly Ong-Bak a Chocolate? Jedny z naprosto nejdokonalejších, nejúžasnějších a jednoduše nejlepších martial arts filmů vůbec? Nesmysl!!! Tomu nemůžu zkrátka uvěřit. Bílý Elephant je totiž čistě odstrašujícím případem akčního filmu, který si chce zasloužit uznání a úspěch především svou hlubokou a důmyslnou myšlenkou, ovšem výsledek je doslova katastrofální!!! Ona celá myšlenka a rádobynevšední duchovní pojetí snímku totiž spíš než punc originality a zábavnosti vyvolává dojem zmatenosti a tvůrčí neschopnosti, čehož si jistě bylo vědomo i ústřední herecké duo, které zvolilo i adekvátní výrazy ve svých zoufalých tvářích ku kvalitě filmu, tudíž výraz v momentech dramatických flegmatický a v akčních pasážích tento výraz změnili pak na nelítostnou nasranost, ovšem ne ze zápalu v boji, ale do čeho je to jejich agenti namočili. Zápletka je samozřejmě zcela tuctová, špatně a nezáživně zpracovaná, akce je bez koulí, bez efeku a bez nápadu, dějový spád nulový a postavy ploché a nevýrazné. Film nedosahuje ani žádné vyšší úrovně díky napětí, přítomné, thajskem načáchlé atmosféře, či jakýmkoliv jiným filmovým prostředkem, prostě nula. Bílý Elephant je zkrátka zbytečný a nudný akční film, snažící se zaujmout a vyvolat pozornost důležitým poselstvím o poměrech v thajských bordelech, ovšem ve výsledku se jedná o banální a naivní pohádku, kterak nemilosrdný žoldák se díky osvícení ku prozření uzívaně prostřílel. Hrůza!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický Thajský lobotomizujúci akčniak, ktorý postráda akúkoľvek logiku. Odmyslite si neskutočné kaskaderske sceny. Čo vám ostane? Béčkovo prehravajúci Kevin Bacon. Aby som bol férový, tak v druhej polovici filmu sú dve väcsie prestrelky. Ale jedna je priemerna a druha mizerna. Proste nic extra. No a nejake bitky? No mame tu par niekolkosekundovych stretov v ktorych sa predvedie Djimon Hounsou. Ale nie natolko, aby ste kvôli tomu museli tento film vidiet za každú cenu. Vlastne vám uplne staci vidiet trailer. 2/10. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna sračka, ve které se objevila jediná charismatická osoba, a to Kevin Bacon. Vlastně si to bez něj ani neumím představit. Logičnost jednání a loajálnost některých postav, hrdinného černouška včetně, nezná mezí. Jakože s ostřelovačkou a vykosením dvou gengů obchodujících s náctiletými japonkami dostane zadostiučinění?! A ten mysteriozní podtext s čísnkými duchy byl co?! Když k tomu přičtu mnichy, kteří zde působí dost vtipně, vyjde mi skoro odpad. Ale to bych bílému slonovi ublížil. 20% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Hned v úvodu filmu můžeme v Bangkoku vidět reklamní poutač na film The Expendables (2010). (Terva)
  • Natáčelo se v Thajsku v Bangkoku. (Terva)

Reklama

Reklama