Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (362)

havLord 

všechny recenze uživatele

Scénář je přímočarý jako nějaká rovná čárka, herecké výkony se nedají považovat ani za herecké, ani za výkony, hudba hraje celou dobu totálně mimo (na čempak Pouledaris frčel?) a stříhalo se snad doma na koleni. Proč tedy dvě hvězdy... za prvý - už samotnej fakt, že v tom hraje Arnie je za jednu, toho cápka prostě žeru. Ovšem v porovnání s jeho ostatními hereckými výkony je to jeden z těch horších. Pomyslná druhá je za jednu z Arnoldových nejzábavnějších scén vůbec (kam se hrabe celý Junior). To když si Conan nakropí kedlubnu (Arnie totálně na mraky je mazel), nakloní se k němu princezna a ta říká: "Tebe, Conane, nic nebolí, že ano?" načež Conan odvětí s dokonale vykydlým výrazem: "Nic... Kromě bolesti.". EDIT: OST dvojky Conana je objektivně minimálně na úrovni hudby prvního dílu, ne-li lepší. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Napriek účasti Arnieho sa jedná o čistú vykrádačku prvého filmu, ktorá však oveľa viac tlačí na fantasy prvky. Nepomohla ani účasť legendy NBA. Nehovoriac o zprasení pôvodnej hudby. Z dnešného pohľadu sa však dostavilo kúzlo nechceného. Ničiteľ totiž pôsobí ako vtipná rozprávka. Dokonca sa tu objavuje ako keby mrazíkovský súboj o chalúpku. Buďme len radi, že nikdy neprišlo na plánovanú trojku. V čase ZŠ rozhodne potešila mladučká a bezpodprsenková Olivia d'Abo. Naopak strašidelne zapôsobila nestvúra zo zrkadlovej miestnosti + záverečné monštrum. Blbé, ale majúce svoje kúzlo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $31,042,035Tržby Celosvetovo $100,042,035║ Po dlhšej dobe som sa k tomuto počinu znova dostal a nie je to až taká katastrofa, aj keď oproti prvému dielu je to podstatne nevýraznejšie, zopár tých súboj čo ma pobavia sa tam nájde, dá sa povedať že je to na úrovni Červenej Sonji. /55%/ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestliže je první Conan dechberoucím dílem, který dělá Howardovo povídky snad ještě vznosnějšími, než opravdu byli, dvojka je zas destilátem z desítek Conanovek, které byli napsány po smrti původního autora, je to asi nejlepší "klasické" filmové tentononco z žánru meče a magie (a sandálů) a to, že nedosahuje kvalit jako první díl... On je to taky úplně jinak pojatej film, nesnaží se o žádný přesah, nesnaží se o dlouhé záběry doprovázené perfektní hudou, to nechávají jedničce. Tohle je prostě výborná žánrovka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke kvalitám filmu je název až krutě ironický... nejmocnější postavu heroických fantasy zničil tento film vskutku dokonale. Z epického a syrově barbarského dobrodružství je tu rázem směšná pohádka s dementním dějem a režií, jež i z vysvaleného Arnolda dokáže udělat naprostého trotla. Nutno ovšem uznat že to platí zejména ve srovnávání filmu s jeho předchůdcem, dokonalým Barbarem Conanem - v rámci žánru tak hojně překypujícími sračkami nejtěžšího kalibru (Kull a podobně) jde vlastně jen o vcelku koukatelný (pod)průměr s několika až takřka výbornými momenty. Zejména v poslední třetině v podzemním dungeonu se atmosféra zvedá do přesně takové podoby, v jakou by se u pořádného heroického fantasy dalo doufat. Ve zbytku ale zbývá jen nezajímavé sledování Arnoldovy svaloviny... a ne až tak nezajímavé sledování umě odhalovaných půvabů nedospělé krásky Olivie d'Abo v roli mladé princezny. 4/10 ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Schwarzeneggerův honorář činil 1 milion amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Některé scény byly natáčeny ve stejných lokacích a ve stejné době jako film Dune. (PußyMagnet)
  • Arnold Schwarzenegger (Conan) bol svedkom, ako sa Grace Jonesová (Zula) a Wilt Chamberlain (Bombaata) často hádali, kto z nich je neger, napriek tomu, že sú obidvaja čiernej pleti. Snažil sa ich hádku zastaviť, keď mu povedali: „Nie, nie ty tomu nerozumieš. Tu nejde o farbu pleti, ale vzťahy a minulosť." (gogo76)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama