Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu začít jinak než sexem, protože titulní hrdina tady byl sváděn téměř vždy v době kdy se věnoval jídlu a ono když jdeš šukat a má ještě plnou hubu nějakýho žrádla, který dojídáš během soulože, to fakt působí hodně seversky, no mám se pořád ještě co učit. V neděli budu mít kachnu.. . Na druhou stranu kdyby si ta domovnice přede mnou sundala kalhotky, jestli se to tak dá vůbec nezvat a roztáhla nohy, nejspíš by se mě z tohohle procesu nepostavil ještě tak deset let. Žánrově se film absolutně nedá zařadit, já osobně jsem z toho cejtil poměrně smutný příběh osamělýho v jádru dobrýho chlapa, kterej byl promixovanej totáním vtipnem. ve filmu absentuje nějaký silný hudební prvek, takže celý příběh působí celkem realisticky a možná i proto ta prapodivná žánrová kombinace funguje na výbornou. Stellan zahrál Ulrika luxusně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stellan Skarsgård je ve snímku tak špinavě neodolatelný, stejně jako vlastně celé pojetí a prostředí, kde se film odehrává. Život jeho postavy je celkem nudný, nejspíš byste ho ani moc prožívat nechtěli, ale stejně vidíte, že on je vlastně spokojený, protože moc nechce. Jen nějakou tu práci, aby měl peníze a mohl žít. A to se mu daří. K tomu i něco navíc. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si tenhle film pořídila kvůli Akselovi, který se dostal do mého zorného oka po filmu Špatně rozdané karty, kde mě nadchnul svým výkonem i svým režijním debutem. Tady se sice jen mihnul, ale vynahradila jsem si to se skvělým Stellanem. Nemohu říct, že bych byla zpočátku dvakrát nadšená, téměř do poloviny filmu jsem koketovala s trojkou, ale ani nevím jak a byla jsem vtažena do děje a držela jsem tomu "bezva chlapovi" všechny palce, aby to zvládnul a nic neprošvihnul. Ona to až taková komedie nebyla, ale párkrát jsem se musela zasmát, to nešlo jinak. Sjezd automechaniků a nebo jeho taneční kreace na parketu s následnou akcí ve svém podnájmu a čistícími prostředky, které voní jako rybí kotlety, tak to byly momenty, kde jsem vyprskla smíchy. Jinak Ulrik na mě v tomto severském příběhu dýchnul takovou sympaticky smutnou člověčinou a díky za to právě Stellanovi Skargardovi, takže neváhám a zvyšuji na zaslouženou čtyřku. A poslední půlminuta nemá chybu. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z návratů ztraceného (v Hollywoodu) syna Skandinávie Stellana Skarsgårda k "domácí" tvorbě nevypadá hned od začátku jako žádný odvaz a pokud nebudete opatrní, během prvních patnácti minut usnete. V případě že ale počáteční rozpaky překousnete, odměnou vám bude minimalismem odkojená historka, která se podle libosti barví (v chladně severských odstínech) do černého humoru, rodinného dramatu a absurdity tak přirozeně, že člověk nemá pražádného důvodu spílat žádnému z bohů pravděpodobnosti. Povšechně zde jde o dobře zahrané i napsané filmové dílko, které je škoda ignorovat. 80% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

při prvních záběrech mě jako první napadlo :proboha co to zas bude - ale vzhledem k tomu ,že Skaarsgard umí tak jsem si počkala.Děj je sice někde zbytečně pomalý ale na druhou stranu divák dostane čas aby rozdejchal kejkle paní domácí se spodním prádlem apod.Pro někoho kdo se dlouho díval jen na načančané filmy může být tenhle příběh fuj.Ale takový je život lidí na hraně existence.A závěr nemá chybu....když vypadne z pasírovaného auta kulka.To jen tak někdo nevymyslí :-))) A vůbec nebylo na škodu původní znění s titulky ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama