Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Ulrika (Stellan Skarsgård) právě po dvanácti letech propustili z vězení, kde si odpykával trest za vraždu milence své ženy. Chce začít znovu, ale také musí vyrovnat staré účty. Povedený kamarádíček mu sežene prima bydlení ve sklepě a práci automechanika. Dlouhou chvíli si krátí ve svém malém pokojíčku sledováním polské televize, protože přitahuje všechny ženy ze svého okolí a zvlášť svou chtivou bytnou, tak nemá nouzi o zajímavé sexuální zážitky a hlavně toho času na lelkování u polského vysílání mu moc nezbývá. Celý příběh je prodchnut pichlavým skandinávským humorem a zdařile se mu daří balancovat na hranici mezi absurditou a černým humorem. Komornější linkou je hledání cesty k synovi, který mezitím, co si Ulrik odseděl svůj dlouhý trest, dospěl. Malý film, kde většinu pozornosti na sebe strhává skvělý Stellan Skarsgård a jeden ojetý mercedes. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a vtipný film. Zase se budu opakovat, ale seveřani, prostě umí natočit kvalitní a netradiční komedii (oni vlastně umí natočit vše).Kdo zná jejich kinematografii, ví o čem mluvím. Žádné zběsilé tempo, film plyne krásně pomalu, ale ne nudně. Vyzdvihl bych sexuální scény, které byly naprosto šílené a opravdu antikoncepční a zároveň vtipné, že jsem se smíchy mohl potrhat. ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ULRIK A JEHO ŽENY* Ženy v tomto filme si rady vyhŕňajú sukne a chudák Ulrik - i keď preferuje jedlo pred sexom - sťahuje nohavice, ale často nerád. A to neraz. Okrem tohto vzrušenia sa vám iného vo filme veľa nedostane. Plynie veľmi pomaly, a keď sa už zdá, že tempo by sa mohlo zrýchliť, dej sa o niečo potkne a opäť sa vlečieme slimačím tempom. Rovnako ako príbeh aj dialógy sú spomalené, natiahnuté do dĺžky v dôsledku dlhočizných a častých páuz medzi jednotlivými replikami, a tak ako má povoľnosť žien ďaleko od skutočného správania sa väčšinovej ženy, tak aj vedenie dialógov vyzerá, ako keby všetci obyvatelia Nórska trpeli na následky nespavosti. Verdikt v 1 vete: Pomalý príbeh o snahe bývalého trestanca začleniť sa do spoločnosti. 31.05.11 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Doufám, že budeš mít štěstí. Zkus to zas někde jinde.“ - „Dobře ... díky.“ - „Ulriku, teď když vyjdeš těmihle vraty…dívej se do budoucnosti. Neotáčej se. Jdi dopředu.“ Ulrik opouští vězení a vypadá všelijak, jen ne nadšeně a optimisticky. Jenže ono není tak jednoduché se dívat do budoucnosti, když ostatní vás nadále vnímají optikou minulosti…Bezva chlap je tragikomedií, u které jsem se hned několikrát upřímně od srdce zasmál. Baví už jen ta plejáda bizarních postaviček a absurdních scén. A to včetně těch erotických, kdy (až na 1 výjimku) je jedna víc asexuální než druhá („Nebylo to úplně ono, ale příště to bude lepší“). Každopádně, po zhlédnutí tohoto filmu si příště dobře rozmyslím, zda dávat ženě květinu. To se s ní radši na rande budu bavit o něčem vhodnějším, třeba o způsobech vraždění lidí. A také už vím, že pokud mě doma překvapí zabiják, nezapomenu na své dobré vychování a nabídnu mu čaj…Vývoj děje i postav je sice předvídatelný a tempo není z nejsvižnějších, ale po většinu času jsem se docela bavil a ty slušné 4* dám. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* moje vyšší skóre a nepřítomnost komentáře mě nalákala k repríze. Sice původní hodnocení mírně snížím, ale i tak jsem si tohle drama s typicky seversky surovým absurdním humorem užil i napodruhé. Život po návratu z vězení nenabízí moc možností k polepšení ani k návratu k normálnímu životu. Přesto snad neprozradím moc, když tentokrát je tu místo i pro optimismus, Určitě jeden z těch lepších filmů s bezva chlapem Skarsgårdem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama