Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2194 začne na Zemi invaze mimozemského národa Gamilionů. Lidstvo se usilovně brání ale jejich armáda je poražena a veškerá populace téměř vyhubena. O pět let později je povrch planety zamořen radiací a ti co přežili se skrývají pod zemí. Jedním z nich je i bývalý špičkový pilot Susumu Kodai. Jednoho dne při prozkoumáváni povrchu blízko něj přistane záhadný objekt. Ukáže se, že je to komunikační kapsule z planety Iscandar vzdálené od Země 148 000 světelných let. Na té se podle všeho nachází zařízeni schopné odstranit radiaci. Obranné jednotky Země připraví vesmírnou loď Yamato a vybaví ji novým motorem postaveným podle plánu z kapsule. Kodai se vrátí k jednotce a stane se kapitánem Yamato. S osudem Země ve svých rukou se posádka lodi vydává na vzdálený Iscandar. Mají jeden rok, než radiace zcela pohltí Zemi a zabije zbývající lidstvo. (Raztubyl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (68)

JamieSmith 

všechny recenze uživatele

Nejvíc sexy muž všech dob (podle Japonců) a druhoválečný bitevník v kosmu. Co sakra chcete víc? Má to skvělý herecký obsazení, jednotlivý týmy na lodi jsou sehraný, zábavný a plní svůj účel, Yamato je pěkně nadupaná, na to že je 250 let stará, a trochu toho umělohmotnýho hrdinství jim odpusťte. Američanům to prochází furt (a salutujou mnohem debilněji), ale jak je to šikmooký, tak to najednou nemůže fungovat? Na mě to teda zapůsobilo a přála bych si tenhle film vidět i na větším plátně, než je 35" plazma... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEKONEČNÁ DÁLKA VESMÍRU ŘÍŠE TICHÉHO SVĚTLA. HVĚZDY UMÍRAJÍ, A HVĚZDY SE RODÍ. ANO. VESMÍR JE ŽIVÝ. ALE V TÉTO CHVÍLI JE BLÍZKO KONEC PRO JEDNU PLANETU..... /// Rok 2199, Mars (už vám to taky chybělo?). Gamilané – svině z vesmíru ničí Zemi, lidstvo je na pokraji vyhynutí. Po zamořený planetě neběhají Terminátoři, ale Japonci a nevypouští se Kraken, ale ...,,VYPUSŤTE YAMATO!“(vidíte, že nekecám!) Oživlé anime – všechno je tak jednoduše naivní, povrchní, nekomplikovaný, srozumitelný (né, že by to bylo špatně!!!). Výčitky svědomí, morální keci, láska s ,,netykavkou“ – to vše je součástí mise ,,ZA ZEMI ZELENOU“. Pyrotechnický orgie a laser show namísto obvyklých bitev. ŽÁDÁM VÁS, DEJTE DO TOHO VŠECHNO! První škoda je, že to trvá 130 minut. Druhá (větší), že je vyplňuje hodně ,,hrdinskejch“ keců, který celkem ucházející sci-fi zábavu mění v patos hodný Armagedonu a ubíjí i tu malou (možnou) míru emocí. Vono totiž 20timinutový (?) ,,NEMŮŽEŠ UMŘÍT“ neskutečně votravuje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci sloužit na japonský kosmický lodi. 2.) Ufoni mi poslali souřadnice a plány. 3.) Nejšťastnější jsem, když se celej film někdo plácá po zádech (a bije do prsou). 4.) Nevím, proč je v roce 2200 v Rio de Janeiru místo sochy Krista nějakej Susumu Kodai. 5.) Thx za titule ,,IrKsvk“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Kapitánův deník, hvězdné datum 2011: Posádka hrdinně překonala 130 minut nepřátelského, zákeřného mučení, podprahovou i zjevnou metodou. Za tento nadlidský výkon si nyní dopřeje zasloužený odpočinek a zákaz sledování japonského hraného sci-fi filmu na dobu neurčitou. Konec. Tak jsem celou dobu doufala, že z toho vypadne něco ve stylu Hvězdné pěchoty a že je to vše jenom legrace. Tak asi nebyla. Nicméně japonská etiketa je známá i všem mimozemským civilizacím a dodržují ji dokonce i zarytí nepřátelé lidské rasy. To máme opravdu štěstí, hurá! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby Celosvetovo $49,825,000║ snaživý Japonci si natočili svoje Star Wars alebo skôr Star Trek ale to je jedno, podobnosť tu nájdete z viacerých sci-fi filmov, Space Battleship Yamato ani nie je najhoršie zvládnutý projekt, aj keď ide o dosť kolísavý dojem z trikov, tu je cítiť ten skromnejší rozpočet, príbeh zas na druhú stranu je pútaví a neunudí ani na danom rozsahu /60%/ ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Je strašná škoda, že tento film je pouhou ještě poněkud chaotickou kopií jiných filmů a to především Battlestar Galactica. K tomu stejně trapné vlastenectví jako u amíků a člověka mrzí nevyužitý potenciál dvojnásob. Filmařsky je to solidní počin, trikově, střihově i herecky to samozřejmě nesahá ani po kotníky vykradeným filmům, ale i přes minimální rozpočet $12 miliónů se natočila opravdu solidní věc. Teď už jen kdyby to mělo nějaký originální a zajímavý nápad, mohlo to být velké překvapení. Škoda :( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • 80 % filmu bylo točeno na zeleném a modrém pozadí. (Terva)
  • Křižník Yamato byla skutečná loď nasazena Japonci za 2. světové války. Vesmírná loď Yamoto pak vypadá podobně, jen s výjimkou nového technického vybavení. (Zdroj: Future Gate) (Terva)
  • Oproti původní anime sérii byly dvě mužské postavy přepsány na ženské. (Terva)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama