Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S českými filmy mám už nějakou dobu problémy a nepočítám s tím, že by se situace změnila. Rozhodně ne díky tomuto snímku. Snaží se být sice děsně naléhavý a zároveň neskutečně cool, ale je tak směšný až mi z toho bylo zle. Opravdu mě nezabaví, když budu sledovat jako malý haranti mluví sprostě a nikdo s tím nic neudělá. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oceňuju téma i osobitý způsob, jakým je film zpracován. Low budget mi v tomhle případě vůbec nevadí, a že jsou tvůrci tak trochu rasisté, kteří to ani neskrývají? Jelikož "Bastardi" NEjsou černobílý film (svině a hovada jsou na obou stranách), tak s tím nemám problém. Pátá hvězda je za odvahu, objektivně 4*. ()

Reklama

Peytl

všechny recenze uživatele

Morgoši ukázaní v tomto pokusu o film, jsou ve skutečnosti stokrát horší, přesto už tenhle cikánský, třikrát vyždímaný pytlíkový čajíček v lidech vzbuzoval hysterii a tak šílené reakce, že jsem neměl odvahu se na něj dobrovolně podívat střízlivý... no, včera jsem kupodivu zjistil, že ani ožralý, ale někam jsem si při veselém pogu a závěrečném skoku na gauč zakopl ovladač, a tak jsem byl nucen vidět většinu téměř vychrtlé Mangusty a té nechutné verbeže, která by zasloužila cyklon B. Takže, co k tomu veledílu napsat, snad jen to, že byl evidentně vydán rozkaz, aby herci, kteří hrát umí na to srali a byli tedy horší než uzoufaní ochotníci z Dolní Kyselé Prdele. Vše, co bych měl chuť napsat by bylo vymazáno, proto nevidím důvod se jakkoliv exponovat, navíc se oteplilo a černý držky mi pod oknem ladí ukradený kytáry, takže se nemám možnost soustředit a raději si půjdu odpočinout, abych nabral sil do rachoty, odvedl daně, aby tenhle hmyz mohl dál nerušeně šukat a množit se. A málem bych zapomněl, Radku99, ty jsi opravdu případ pro ředitelování na zvláštní, bože, ty jsi vůl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nenosím po kapsách průkazku člena Ku-klux-klanu, nenutím žádného tmavšího spoluobčana k otrockým pracem na mé zahradě a skinheadem jsem se stal až poté, co mi bez varování začaly padat do očí vlasy i s kořínky. Určitě tedy nejsem rasistou, protože mi vadí jen šmejdi a je mi jedno jestli jsou bílí, černí, žlutí nebo fialoví se žlutými kolečky na genitáliích. Kdybych se však stal učitelem ve škole, kde žáci posílají pedagogy do nemocnice či čichat ke kytkám zespodu, tak bych se rozhodně snažil, aby vybraní studenti rychle spáchali sebevraždu nebo se stali obětí něšťastné náhody. V tom jsou mi Bastardi sympatičtí, ale na druhou stranu mne rozesmutnili tím, že mi připomněli, jaká společnost mne obklopuje. Jdu si pro jistotu na noc nabít brokovnici. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze všech čtyř dílů za mě ten nejstravitelnější a až na pár wtf, alá to by nikdy nefungovalo, momentů i nejuvěřitelnější. Tím chci říct, že oproti ostatním dílům je tady těch momentů nejmíň, ač teda jsou, protože scénárista je tak trochu člověk, který má snad větší fantazii než opasek. Souhlasím s komentářem, že to zase tak přitažené za vlasy nebylo. Též sdílím pohled, že není škola jako škola a učitel s praxí na jedné nemůže objektivně posoudit celé školství, někde jsou děti zvladatelné a celkem v pohodě, ale někde jinde už to nebude zase tak daleko od pravdy tohohle díla. Dost dělá složení žáků, mentalita i kraj. Bohužel. Díky maratonu, kdy jsem sjela všechny čtyři filmy během 24 hodin, jsem si nemohla nevšimnout, jak mnozí, kteří tu první díl totálně strhali, neodolali a zkoukli i ty další filmy, které tu pak v komentářích strhali.  Pobavilo, jak rádi se tu týráme a pouštíme si cíleně filmy, o kterých víme, že nás nebudou bavit. Za mě jsou Bastardi komplet jako série televizní brak, ale jak už jsem napsala u čtyřky, brak, kterej mě tak nějak bavilo sledovat víc jak kdejakej art, ač ho znova vyhledávat nebudu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)
  • Bastardi se stali nejstahovanějším filmem na českém internetu roku 2010. (honzik10)
  • Majitelku kosmetického salónu si zahrála jeho skutečná majitelka Helena Sluková. Při postsynchronech ji ale namluvila Lucie Kožinová. (funhouse)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama