Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale ani nijak moc dobré. Prostě takový průměr - čtyři holky si hrajou na čarodějnice, až jim to najednou začne kouzlit. Takže si každá z nich něco přeje a ... už to jede.. Pár zajímavých záběrů a nápadů (třeba ten dům plný všeho odpornýho - hadi, pavouci, krysy, brouci - ble ble :) ()

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele

Poněkud absurdní pohádka o puberťačkách, zahrávajících si s okultismem. Všechny mají těžký život, Nancyna máma je alkoholička, která chodí se špatnými chlapy, Bonnie má ošklivě zjizvené tělo popáleninami po kdovíjaké nehodě a Rochelle je obětí tyrany od racistické spolužačky. Sára je aspoň trochu normální a většina mladých dívek se s ní může ztotožnit. Všechny společně své problém vyřeší a zlepší tak svůj život. Bohužel místo toho, aby užívali nabytého štěstí, se chovají jako ti, co je dříve tyranizovali. Sára jako jediná zůstane "hodná holka", a proto se musí vypořádat se svými BFF, ze kterých se po okultních hrátkách staly vražedné psychopatky. Příběh je tak absurdní a smutná přeměna docela milých holek úroveň také nepozvedává. Za zmínku určitě stojí Nancy, jejíž divokou osobnost, si člověk musí zamilovat. Mladičká Robin Tunney určitě stojí za zhlédnutí. Jinak film nic moc nenabízí, zvlášť pokud jste starší a telecí léta máte za sebou. ()

Reklama

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že skladba How Soon Is Now? z úvodní znělky Čarodějek - seriálu, pochází víceméně z tohohle filmu, nemohla jsem odolat a film si musela sehnat. A...byla jsem omámená. Zajímavě pojaté téma, navíc...Campbell a Ulricha známe z Vřískotu, že? Tak proč se nekouknout i na tenhle snímek. Nicméně jednu hvězdu si zasloužil i soundtrack - Love Spit Love, Siouxsie and the Banshees (sakra proč ne?!). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Pseudohorůrek "Čarodějky" spadá do kategorie těžce béčkových filmů.. Tvůrci se jednoho dne probudili a rozhodli se o teen variaci na legendární "Čarodějky z Eastwicku".. Otřesnější herecké obsazení jsem dlouho neviděla - slečny moc hrát neumí a mohly by soutěžit o nesympatičtější puberťačku.. Scénář značně plave a pointa odplula už dávno.. Bída děs, ale v lačných porevolučních devadesátkách to celkem ušlo :-D ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí filmy ze školního prostředí, navíc stříknuté mysterióznem, Líbila se mi část filmu, kdy se holkám začala plnit jednotlivá zaklínací přání - pro někoho to bylo velmi bolestivé. Závěr filmu už byl takový zvláštní, ale nenechal jsem si jím poskvrnit dojem z filmu jako celku. Poučení z filmu: S čím zacházíš, s tím také scházíš. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Robin Tunney bola ochotná byť pred kamerou so všetkými hadmi, hmyzom a potkanmi - ale nedokázala natočiť scénu, kde Sarah padne na hlavu potkan. Na to bola využitá dablérka. (Arsenal83)
  • Text knihy „Vzývanie ducha“, z ktorej Nancy číta v magickom obchode, pochádza z „Knihy obradnej mágie“ od Arthura Edwarda Waitea, známeho okultistu. Kniha pojednáva o vzývaní duchov, aj keď to nie je stredobodom celej knihy, ako to naznačuje film. (Arsenal83)
  • Herečce Rachel True bylo v době natáčení filmu 30 let, přesto však ztvárnila středoškolskou studentku. (fisus)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama