Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele

Poněkud absurdní pohádka o puberťačkách, zahrávajících si s okultismem. Všechny mají těžký život, Nancyna máma je alkoholička, která chodí se špatnými chlapy, Bonnie má ošklivě zjizvené tělo popáleninami po kdovíjaké nehodě a Rochelle je obětí tyrany od racistické spolužačky. Sára je aspoň trochu normální a většina mladých dívek se s ní může ztotožnit. Všechny společně své problém vyřeší a zlepší tak svůj život. Bohužel místo toho, aby užívali nabytého štěstí, se chovají jako ti, co je dříve tyranizovali. Sára jako jediná zůstane "hodná holka", a proto se musí vypořádat se svými BFF, ze kterých se po okultních hrátkách staly vražedné psychopatky. Příběh je tak absurdní a smutná přeměna docela milých holek úroveň také nepozvedává. Za zmínku určitě stojí Nancy, jejíž divokou osobnost, si člověk musí zamilovat. Mladičká Robin Tunney určitě stojí za zhlédnutí. Jinak film nic moc nenabízí, zvlášť pokud jste starší a telecí léta máte za sebou. ()

Stanislaff odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tuhle vopičárnu si fakt nechte. Čtyři slepice a magie je koktejl přímo smrtící. Přál jsem všem čtyřem, aby je démon odsoudil k doživotnímu pobytu v žumpě. Scénárista, producenti a režisér vytvořili něco pro stádo slabomyslných dementů a kretenů. Tak jsem si to fakt s bandou užil, hlavně tu pizdu s vyvalenýma očima a s hubou jako pytel na zmije. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny americký teen-hororček, ktorý je troška „iný“ vďaka výsostne dievčenskému spolku, z ktorého vás bude rajtovať živočíšnym dojmom pôsobiaca Fairuza Balk (Ostrov Dr. Moreaua). Pekne sa pozerá ale nielen na ňu a na slnečnú výpravu, ale i na Neve Campbell (zaujímavosťou je, že ako tu, i v tiež tohoročnom Vreskote sa stretla so Skeetom Ulrichom). Scenár je klišé o natešenom vzostupe, po ktorom nasleduje hororový pád a nesenie dôsledkov za svoje neuvážené činy. Ale i tak, ruku na magickú tabuľku, kto z nás by sa nerád pomstil? Vždy je komu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pronikání do tajů čar a kouzel čtveřicí středoškolaček, lehce vyčleněných z mainstreamového kolektivu (problémy se spolužáky, ať už zamilovanost či šikana, však zůstaly chytře na vedlejší koleji), mělo svůj půvab, vtip i přenositelné nadšení. Jenže obdržení opravdové moci klasicky vedlo k jejímu zneužívání a rozepřím, což v podání Čarodějek znamenalo schopnosti několika X-Menů dohromady, přeplácanost a trapné finále. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej docela dobrej čarodějnickej horůrek. Bohužel má ale dost slabou atmosféru, režisér se jí snad ani nesnažil nějak pořádně budovat, vždycky tam naložil pěknou temnou scénu, někdy i docela strašidelnou a hned potom obrátil a všechno bylo pěkně veselý. Cose týče hereček, tak jsou spíš průměrný, ale Fairuza Balk je sama o sobě docela tajemná, takže jako čarodějka voháknutá celá v černým působí dobře, stejnětak Neve Campbell, škoda, že příběh trochu pokulhává, jinak docela dobrý ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • V roku 2017 Andrew Fleming povedal, že seriál Čarodejnice (1998) tento film vykradol. Fleming odhalil, že pre seriál napísal aj pilotnú epizódu, ktorú založil na tomto filme, pilot však nebol vybraný, no seriál vyšiel aj tak. (Arsenal83)
  • Hoci je Manon vo filme mužské božstvo, meno Manon je bežné francúzske ženské meno. Spojenie tohto mena s akýmkoľvek božstvom alebo duchom je vymyslené filmármi. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama