Reklama

Reklama

Raven, The

Krátkometrážní / Sci-Fi / Akční
USA / Peru, 2010, 6 min

Scénář:

Antonio Perez

Hudba:

Angelo Milli

Hrají:

Antonio Perez

Obsahy(1)

Los Angeles nedaleké budoucnosti. Chris "The Raven" Black se jeví jako obyčejný mladý muž. Vládne však mocnými nadpřirozenými silami, které jsou trnem v oku vládnoucí sféře. Jednoho rána se Chris probouzí do dne, kdy bude muset bojovat útěkem o holý život, neboť byl vystopován vládními roboty, kteří mají za úkol ho zneškodnit za jakoukoli cenu. Chrisovi nezbývá než spolehnout se na své schopnosti a pokusit se o zběsilý útěk plný akce a efektních honiček. (-Ravee-)

(více)

Recenze (99)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přehlídka vizuálního umění Ricarda de Montreuila podle hesla "za málo peněz hodně muziky". Nabízí se srovnání s Blomkampem - zvlášť teď, když se objevily zprávy, že Montreuil dostane v Hollywoodu balík peněz, aby namastil kapsu nějakému studiu ve velkém stylu - jenže narozdíl od Alive In Joburg nenese Havranův útěk žádné společenské poselství, stejně jako třeba Ataque De Pánico. Je to "jen" efektně natočená utíkací a nadpřirozeně rozbíjecí jednohubka, takže 70%, max. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi viděl tenhle kraťas na youtube, říkal jsem si: "A jo, pohoda, nějaký týpek se domluvil s kámošema, natočil s nimi pár záběrů, efekty udělal v 3ds Maxu a AAE, sestříhal v nějakém Sony Vegas a vzniklo docela slušné amatérské sci-fi." Teď čtu v novinkách o nějakém kraťasu za 5000 doláčů, o který projevila zájem Hollywoodská studia. Pak mrknu na youtube, abych viděl, o co tedy jde a čumím: "WTF? To jako tohle?!!!!!!" Za prvé - rejža je nejspíš hlavním povoláním zedník -tunelář a staví hodně dlouhý tunel. Hodně dlouhý. A za druhé - ty žvásty o americkém snu, čili receptu na úspěch v Hollywoodu a telefonátu od Universal vám fakt NEŽERU! Až se mi chce z obou bodů blejt! ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Co dokáže 5000 dolarů a kouzelná REDka neuvěřitelný. Ano námět není jeden z těch břitce originálních, navíc vypadá jako slabší nápodoba Alive in Jogburg, ale možná za to může moje slabost pro parkour nebo atmosféru Minority Report, ale tenhle šesti-minutový kraťas má skoro všechno a ještě skončí v tu správnou chvíli. Kdyby to byla reklama na Nike možná by to byl i plný počet, takhle "jen" 4* za dobře proinvestovaných 6 minut. Ricardo de Montreuil má moje sympatie. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

5000 dolarů? To už se tunelujou i krátkometrážáky? Csfd novinkáři evidentně milují sci-fi a pohádky, zejména tu, jak se stát slavným... Osvícený halyvůd je natolik jasnozřivým, že úplně cizímu člověku, na úkor JEDNOHO, navíc obsahově neoriginálního a tuctového krátkometrážáku, svěří několikamiliónový blockbuster, zatímco k zajetým profíkům, se po komerčně ne příliš úspěsném posledním kousku otočí zády? Či dnes už krátkometrážní profík Freddie Wong, který se od píky postupně vypracoval až ke spolupráci s Jonem Favreau, ještě celovečerák nemá? Nebo ten Alvaréz a Lesní duch... Natočí dva uruguayské filmečky v rodném jazyce a když se ozve halyvůd, tak najednou umí natolik perfektně anglicky, že si sbalí čisté spoďáry, kartáček na zuby a letí do jůesej točit áčkový biják? A já tam s nima taky byl, víno a medovinu pil a jestli nezemřeli, tak žijou dodnes. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mám jenom jednu jedinou výhradu. Bylo to kurva moc krátké. U krátkometrážního filmu by se to sice dalo očekávat, ale bohužel to byla taková paráda, že mi těch necelých pět minut zdaleka nestačilo a chtěl jsem víc. K tomu jsem postrádal pořádný příběh a zasazení do nějaké reality. Kéž by z toho byl celovečerní film, to by byla špička. 85% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 5 000 dolarů. (Andresito)
  • Film byl z důvodu nízkého rozpočtu natočen na RED kameru, která je mnohonásobně levnější než profesionální kamery a která byla použita například u Jacksonova krátkometrážního filmu Crossing the Line (2008) nebo u Bekmambetovova Wanted (2008). (Andresito)

Související novinky

Gerard Butler na útěku před roboty?

Gerard Butler na útěku před roboty?

19.05.2013

Chcete se prosadit v Hollywoodu? Stačí natočit parádní pětiminutový kraťas, který bude vypadat jak vytržený z drahého amerického blockbusteru, umístit jej na YouTube a získat zhruba půl milionu… (více)

Reklama

Reklama