Reklama

Reklama

Hvězdář

Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2009, 2 min

Režie:

Filip Renč

Hrají:

Jiří Paroubek

Recenze (33)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden se jen smutně ptá, proč z tak skvělého nápadu a (bez ohledu na tehdejší aktuální politikum) satiricky hvězdného námětu udělal Renč jen prvoplánovou agitační šaškárnu pro odésráče a s čudlícími pitomci pitvořící se sračku. Proč??? . . . V kterejch zase hvězdách najít odpověď Langer raď. Víš Filipe, je takové přísloví "...o bramborách, co je sežerou prasata...", ale věřím, že ty prachy z jejich zlodějin a rozkrádání téhle země na téhle planetě ti za to stály... Tak pochcat! - - - P.S. K okuku: http://www.youtube.com/watch?v=PngUeOlELKM , na přilepšenou k dávení pak: http://www.youtube.com/watch?v=34qE7qn2_iE&feature=related - - - - - (Poprvé viděno kdysi v dobách volojebně agitačních, hodnocení po repete na YouTube 162. , komentář zde hvězdoborný jako čtyřiadvacátý - 19.9.2011) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Volím pravici, Paroubek se na mě usmívá z většiny brněnských billboardů, což mě solidně vytáčí, a přesto se mi tohle Renčovo dílo ani za mák nelíbilo. Na ‚anti-paroubkovskou‘ legraci mi přijde málo chytré, drzé a hlavně vtipné. Vidím v tom jenom vizuál levné reklamy, nepovedený pokus jít ve stopách klasické grotesky a hlavně neúdernou pointu. Renčovi zmodral mozek do netušených rozměrů, protože se zadusil tíhou vlastního ega, a definitivně zapomněl točit. [Viděno a hodnoceno 2 týdny před volbami, které provází hulvátská útočná kampaň všech proti všem.] ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Tahle země má v politické satiře bohatou tradici. Jen houšť! -- A teď k samotnému snímku. Když Paroubek obhajuje nemravné spolčování s komunisty tím, že plácá vtipy o mimozemštanech, je to přihrávka na smeč. Tenhle "smeč" mě, pravda, moc neodpálil. Mohlo to být údernější, peprnější, kratší. Anebo by to musel být mindfuck srovnatelný s Paroubkovým výrokem. Takhle je to takové vyumělkované, neautentické, rozbředlé a vtipnost se vytrácí. Asi je to tím, že to je na objednávku od konkurenční strany. Spontánní projevy a různé MEME kolující po netu se mi kolikrát jeví být vtipnější. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Bóže, ona je na CéeSeFDé i tahle nablblost? To si Filip Renč zase jednou myslí, jak je vtipný a nad věcí, a spousta lidí mu na to kývá. Nic proti nim, ať si má každý názor, jaký chce - hodnotím ale stejně jako v případě Přemluv bábu. Hvězdář je obdobná stupidita. Nenápaditá, nevtipná, pouze urážlivá. Nechápu, jak bylo vůbec možné, že ji vysílali mezi reklamami v kině. Vlastně chápu. Prachy dovedou leccos.__P.S. Pročpak tu taky není ta pěkná reklama na Coca-Colu? ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tento perfektní volební spot by měl být jakýmsi návodem pro ty, kteří se chtějí v budoucnu v této branži pohybovat. Natočeno je to perfektně, dynamicky a se skvělou pointou. Ani já jsem neodolal a snažil jsem se také vytvořit pár úsměvných spotů proti Jiřímu Paroubkovi (viz můj profil). Přál bych si, aby se novodobý agitační směr táhnul tímto směrem. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama