Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy odehrávající se v prostředí školy a v období (středo/vysoko)školských studií. Krušné chvíle mladistvých na jejich cestě k dospělosti. Období bezstarostného užívání si, objevování nových věcí, experimentování a poznávání a hledání vlastní osobnosti. Všechno je to paráda, dokud se do toho nezačnou míchat city. Švédská trojka je skvělým filmem, vyváženě kombinující komediální rovinu s tou dramatickou, která nastává právě ve chvíli, kdy už zábava přestane být nevinnou zábavou a začne jít "do tuhého." Rovněž se jedná pravděpodobně o jeden z nejlepších filmů známého "béčkaře" Stephena Baldwina. Ten jeho "ksichtík" s těma pronikavýma očima je zde svým způsobem i přitažlivý:) Jen škoda, že se hoši trochu více neodvážili do akce mezi sebou:) Když jsem si pročítala diskusi na IMDb, člověk se dozví, že něco mezi nimi i vzniklo, ale z jistých důvodů to nakonec bylo vystřiženo. Útěchou mi alespoň byla závěrečná milostná scéna mezi třemi hlavními protagonisty. "Proč přede mnou pořád couváš?" - "Já před tebou nikam necouvám. Jen jdu dozadu, zatímco ty jdeš dopředu." :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jen se pořádný a čistotný Eddy (Josh Charles) stihl srovnat se svým bohémským a trochu nepořádným spoubydlícím na kolejích Stuartem (Stephen Baldwin) dostávají dalšího spolubydlícího. Tedy .. ehm .. spolubydlící - kolejní počítač udělal chybu, a zařadil mladou Alex (Lara Flynn Boyle) na klučičí pokoj. Mezi naší trojicí se začíná zaplétat klubko vztahů, zvlášť když Eddy zjistí, že asi nebude úplně heterosexuál... Tento film jsem někde zahlédl asi před deseti roky (když jsem byl ve věku, kdy mě pouhý název tohoto filmu dokázal rozjitřit), ale pamatuji si, že mě nikterak neuchvátil (asi jsem podle názvu čekal něco jiného) :). Nyní jsem měl možnost vidět film znovu, tak jsem si to samozřejmě nenechal ujít ... a zase nic. Ne že by byl špatný nebo nezábavný, ale celkově mi to nic moc neříká. Celé je to natolik přitažené za vlasy a od prvního okamžiku naprosto jasné, kde všichni hrdinové skončí (v posteli :) ). Herecké trojici vévodí Stephen Baldwin (ani jsem nečekal, že o některém z Baldwinovců toto prohlásím :) ). Josh Charles je i na homosexuála takovej nemastnej neslanej a Lara Flynn Boyle není špatná, ale nějak mi do filmu nepasovala. Tak nevím, +/- průměr... ()

Reklama

klichem 

všechny recenze uživatele

Som absolutne nadsena a uchvatena!!! Poznate ten pocit ked unudene prepinate kanaly na TV a narazite na prvy pohlad nie velmi pritazlivy film, no po 10 minutach sa od neho nemozete odtrhnut a nechapete preco sa ku vam tento film skor nedostal?! Ak ano tak presne viete ako som sa citila ked som videla tento film. Je tak nadherne otvoreny novym veciam, laske, sexu, skutocnemu priatelstvu a hlavne je o dokonalom porozumeni troch ludi, ze si len v duchu prajete aby ste niekedy v zivote zazili aspon okamih z toho co sa odohravalo v tomto filme. Skutocny filmovy zazitok s dokonalymi emociami, skvelymi hereckymi (100% uveritelnymi) vykonmi a neskutocne sviezim scenarom. Vobec si neuvedomite ze ide o film z 94-teho, myslim ze je tak nadcasovy ze bude rovnako uzasny aj o 10 rokov. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, že v pubertě se mi to líbilo.. Dnes už je to prostě slabší. O dost. Už od začátku strašně zkratkovitý děj a ty dialogy mě prostě už nějak nebavily.. Občas se člověk sice dobře zasměje.. Ale ani ty herecké výkony nejsou bůhvíjaké.. I to téma samotné už dnes není ničím zajímavým.. nebo zvláštním.. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale hodnotím film, ne jí.. Ke konci už mě to nudilo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobná otvorenosť po sexuálnej stránke sa vo filmoch takmer neidí a naposledy som ju mohol zhliadnuť, teda môžem aj prirovnať k Smithovej 'Chasing Amy', kde bola otvorenosť o čosi väčšia a aj dramaticko-komediálna stránka lepšie zvládnutá. Pre niekoho možno trošku ťažšie stráviteľná téma, no myslím, že hlavne mladšia nezakonzervovaná generácia sa milo prekvapí. 75%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Eddy na hodine francúzskeho filmu rozpráva o filme o dvoch mužoch, čo sa zaľúbili do tej istej ženy. Tento film sa nazýva Jules et Jim (1962). (beso74)
  • Autobiografická komedie je založena na skutečných vzpomínkách ze studií vysoké školy režiséra Andrewa Fleminga. (Terva)

Reklama

Reklama