Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Johny Rubbish Reborn aneb Obtěžoval jsem anglickou královnu:) Chvílemi to připomíná parodii na Bonda, chvílemi nepovedený sequel Kung-fu Pandy, ve zbytku je to beztvará hmota grimas a gagů, pro niž beze zbytku platí, že opakovaný vtip není vtipem. Být anglickou královnou, šlápnu producentům Bonda na krk, aby si s dalším kouskem pospíšili, jinak to s její ochranou a našemi filmovými zážitky vypadá zatraceně bledě. A Bondovo povolení zabíjet bych rozšířila i na Rowana Atkinsona. 4/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Medzi prvou a touto druhou časťou je rozdiel 8 rokov, tak som čakal opäť plnú paľbu za scenár a Atkinsonove prevedenie. Žiaľ to ale spadlo do lepšieho priemeru. Tej vtipnosti tam už nebolo toľko a mnohé žarty vyzneli trochu trápne. Zasmial som sa, ale dalo sa za tie roky z toho vybiť viac. Na druhé pozretie ale hodnotím vyššie. Asi mi dnes už chýba komédia tohto typu, to čo sa točí posledné roky na poli humoru je väčšinou stoka. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je otázka, co v Englishovi je parodie na špionské filmy a co je už vlastní chyba. Hlavního zlouna odhalíte hned na začátku a překvapivě to je někdo, kdo se celou dobu tváří opačně. Máme tu i zbytečnou romantickou linku, hubatou šéfovou a product placement. Dva poslední jmenované prvky jsou jistě jen sranda tvůrců. U prvních dvou ale bude divák váhat, zdali nejde o stejně retardované a ohrané zápletky, jako viděl už u milionu takových agentů 007. A to není u parodie úplně dobře. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie. Jak byl první film prostě blbý, tenhle obsahuje chytré a inteligentní prvky, dobré načasování vtipů i pointy (honička čínského chlápka po střechách je dokonalá), spousta nápadů je vyloženě originální (honička na lodích). Je dobře, že si tvůrci uvědomili, že koncept růžového pantera je hodně neživotný, když je hrdinou totální trouba - popleta, který však není úplně mimo, je daleko lepší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ani tentokrát nic moc. Některé scény jsou sice vtipné, akce je tam taky dost a je celkem zručně natočená. Navíc to má celý slušný tempo a hodně rychle to uteče. Přesto jsem měl ale pocit, že ať se Atkinson snaží seč může, tak jeho styl komiky se do tohoto druhu komedie příliš nehodí. V Beanovi a ostatních věcech to funguje, ale sem by se imho hodil někdo jiný. Takhle ty jeho vtípky dopadají tak 50:50, půlka jich je dobrá a půlka špatná. A těch výborných je bohužel po skromnu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Film sa natáčal v Londýne a Welwyn Garden City (Anglicko, Veľká Británia) a v Hongkongu a Macau od septembra 2010. (Arsenal83)
  • Do jedné z rolí tvůrci zvažovali také obsazení jednoho z původních představitelů agenta 007 Pierce Brosnana. (oje)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama