Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Proč vidím tenhle film a tento příběh až teď? Příběh psa, který jsem snad ani ve snu nečekal. Luxus odvyprávěna životní cesta jednoho němého přítele, který dokázal a pomohl mnoha lidem na příč Austrálií a změnil osudy snad všech lidí co potkal.. Dojemný a zároveň nečekaně vtipný s výbornou hudbou. Pes je a bude nejlepším přítelem člověka!!! Doporučuji nejen pejskařům a páničkům! 9/10 ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moje srdíčko bije radostí jako o závod. Proč my tak krásné filmy neumíme?, vždyť to vypadá tak jednoduše... Jedna krásná australská kelpie mi opět ukázala,proč je tak báječné mít psího společníka - nikdo vás nebude milovat víc. Tak nádherně natočené vyprávění s takovými sympatickými a přitom tolik rozmanitými postavami, to naprosto předčilo jakákoliv má očekávání. Tak přirozený film jsem dlouho neviděla, jsem ráda, že ještě pořád existuje někdo, kdo dělá film s láskou. Konec mě dojal. Jen je mi líto, že Koko rok na to skutečně zemřel, přitom mohl mít ještě kus života před sebou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Žiadnu výnimočnosť v tomto filme nevidím a na Hačika to nemá ani zďaleka. Filmu chýba silná línia. Nie je tu poriadny vzťah pánovi, len ku komunite.  A tí ho oslavujú, ospevujú a pijú na jeho počesť, a pes im stále utečie alebo sa vráti späť. Ale dej absolútne plochý, nič sa tu dokopy nedeje, až to miestami prišlo ako film pre deti. Do smrti stáleho pána to bolo ešte ok, potom to šlo úplne dolu a celý emotívny moment bol zhrnutý do jednej smrti, ktorá nepriniesla ten slzavý efekt. Ľudská romantická linka tiež nič, pár vydarených vtipných momentov bolo, ale inak priemer a príde mi to, že to bolo natočené len pre zjavný úspech toho Hačika.  Až sa divím, že to je podľa skutočnosti. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Dampier. Vítejte v největším zapadákově pod sluncem, které, pokud vás nezabije, vás alespoň donutí mluvit plynně čínsky a ani k tomu nebudete potřebovat tenhle jazyk studovat. V tomhle místě vlastně žádný školy ani nejsou potřeba, je to spíš odkladiště všech, kteří chtějí na něco zapomenout nebo se tu uklidit před zákonem. Tady se nemusíte bát vyjít si do hospody jen ve špinavejch slipech na důkaz svýho chlapáctví, ale to neznamená, že nikoho nezajímáte. Právě naopak, každý ze ztroskotanců tady má totiž i srdce, ačkoliv by to jeden do nich neřekl. Vlastně ještě něco mají - Red Doga, prďáckýho (nebo spíš uprděnýho) psa, kterej na tu svojí komunitu taky nedá dopustit. No a já už teď taky ne ; ) A to tyhle zvířátkový filmy nemusím, obzvlášť podle skutečné události. Jenže když vedle vás na gauči sedí další divák a ještě k tomu čtyřnohej, kterej věčně po Redovi pokukuje, poštěkává a ničemu jinému nevěnuje pozornost, tak si říkáte, že tahle psí story je nezapomenutelná .. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tulák z dampierských plání. Často se nadýmající, autority ignorující, náruživý stopař (ne v tom pravém psím slova smyslu) a nezištný architekt lidských osudů. Když se o někom vyprávějí vzkazky už za jeho života, stává se legendou.. Po technické stránce to sice stojí za kočku, ale sálá z toho lidskost a pozitivní energie. Bylo vaše srdce kdysi atakováno němou tváří, čekající na Gerea, jenž nečekal heart attack? To samé umí i australský rudý gentleman.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Talianske mesto Abruzzi, ktoré vo filme stále spomína Vanno (Arthur Angel), je v skutočnosti talianskym regiónom ležiacim asi 80 km na východ od Ríma. (MikaelSVK)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)
  • Koko, hlavný psí predstaviteľ sa stal jedným z víťazov 1. ročníka cien Zlatý obojok (tzv. “psie Oscary“) v kategórii najlepší pes v zahraničnom filme za rok 2012. Celkovým víťazom sa stal Parson Jack Russell teriér menom Uggie, ktorý získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok, cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama