Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

larelay 

všechny recenze uživatele

taketo filmy nedokazem hodnotit a vnimat objektivne z filmarskej stranky, ale iba cisto subjektivne ako clovek, ktoreho tematika drog zaujima, ktory pracoval s uzivatelmi drog, a ktory tajne dufa, ze jeho detom sa to nikdy, nikdy nestane. Ale predsa len nieco, tento dokufilm ma svoje caro, ale kedze som ho vzhliadla tesne po "Katke" Helenky Trestikovej, musim mu ubrat, pretoze ma nepohltil tak, ako cista voyearcina do Katkinho zivota. To je vsetko, viac k tomu nemam co dodat, je mi po takychto filmoch vzdy velmi smutno. a to je asi dobre, ved keby mi bolo veselo, bud by som bola ignorant alebo sociopat :) ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nic, co bych si dokázal pustit podruhé. Ale je to parádní "dokument", není to úplně to pravé slovo, ale nevím, jak jinak to nazvat. Od začátku až do konce tento snímek vyvolává emoce. Je to opravdu šílený, smutný a depresivní příběh, ovšem s docela fajn zakončením. Herecké výkony jsou fantastické a na českou scénu je celý dojem z filmu na velmi vysoké úrovni. Nic naplat, drogové filmy prostě táhnou a když se dobře spracují vznikne takovýto výtečný snímek. Ovšem, jak jsem psal - NIKDY VÍC! ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Polodokument - "polokomentovaný" .. polo? ne ne, ani náhodou. A vůbec nechci srovnávat s Katkou Heleny Třeštíkové, k čemuž se, koukám, některé komentáře tady uchýlily, je to nesrovnatelné. A ne ve smyslu kvality či já nevím čeho. Jde zkrátka o zcela odlišně uchopené společné téma - drogy. Katka je syrovější a tím možná i drsnější na první pohled, ale Piko vnímám drsné v tom, že zde vidíme zrod pervitinu .. a že se tomu nechtěnému miminku v naší zemi sakra zalíbilo. Je to pro mě až jakási retrospektiva. Děsivá ale přesto to tak vnímám. Formát filmu se mi líbil, polodokument obohacený komentáři hlasem či písmem, závěrečné setkání face to face v jakési besedě. A Rosťa Novák hodně dobrý. Ale to mě už nějaký čas vůbec nepřekvapuje. Takže žádné polo ale pořádně silný zážitek. ()

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument, ukazujíc jak to tady vlastně bylo za "komára" s drogama. Na český poměry si myslím, že až zavádející. Jenže co se dělo za komára nikoho mladýho moc nezajímá, ba co víc, někdo ani netuší co se tady vlastně dělo. Film je to dost drsnej, ukáže se jaký jsou lidi závislý na drogách. Doporučuju hlavně mladý generaci polosmradů.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)

Reklama

Reklama