Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Docela dost se mi to líbilo. Umělecky dobře zpracované. Časová linka se mi zdála dost kvalitní. A ještě k tomu tam promlouvají postavy, kterým se to fakt stalo, proč ne? Dobře spracované, zajímavé příběhy a postavy i kamera a scéna byly dobré, co víc si přát. Osobně drogy nesnášim a tento film to ve mě jenom utvrdil, tedy asi splnil svůj účel, takže jednoznačně dobrý. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podařenej pohled na život a realitu tehdejších feťáků. Českej dokument z českýho prostředí, což pro mě byl v tomhle případě určitě plus. Unikátní mi přišel hlavně realistickej pohled na to, jak to tehdy v takovejch partičkách chodilo. ("Byli jsme prostě hrozně pohodová parta, jeden přines tablety, druhej hořák, třetí poskytl zavšivenou díru pamatující časy, kdy se jí dalo říkat byt a všichni jsme se společně sjeli jako hovada"). Autentický výpovědi skutečnost ukázaly nepřibarveně, nepřikrášleně, ale hlavně ne zbytečně senzacechtivě. Styl prolínání vypravování a hranejch částí byl super (herecký výkony byly ovšem na ránu). (80%) ()

Reklama

Dydzej 

všechny recenze uživatele

PIKO je film, který je natočen ve dvou rovinách. V jedné se nám jeví jako dokument a v té druhé jako hraný film. Výsledkem je vcelku zajímavý filmařský kousek. V dokumentární rovině vypráví tři lidé o jejich začátcích a zkušenostech. Policajt, pak muž, který vymyslel nitožilí aplikaci pervitinu a zpěvák, který se tam nějak přimotal. Byli to vlastně také poslední přeživšíz téměř 200 člené party. V rovině druhé se tyto zážitky převádí do hrané podoby.Některé dialogy a záběry mi připadají lehce absurdní až umělé.To také kazí můj výsledný dojem z filmu. Co se děje týče, život ho napsal zajímavě a příběh jen potvrzuje Freudovu teorii: Za vším hledej sexuální trauma z mládí. Závěrem bych řekl, že jako naučný film mi to nepřipadá tak kruté a nechutné, jako jiné filmy o drogách. 40% ()

TAMEHEMP 

všechny recenze uživatele

Bože ta filmová stránka stála úplně za hovno. Kdyby nechali vyprávět jenom tu trojici zůčastněných bez obrazu, nechali je víc mluvit, tak si aspoň poslechnu začátky perníku u nás od lidí, který maji daleko víc co říct, než nějakej Řehořek. Nepochopil jsem, jestli točil film o fetování (např. Requiem), nebo komedii typu Bastardi. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film s hraným obrazom a dokumentárnym komentárom je určite pútavejší, ako keby to bol iba dokument s hovoriacimi hlavami. Užijeme si aj niekoľko zážitkov v delíriu, len opakujúce sa zábery a občas nudný komentár mierne kazia dojem. Možno namiesto skráteného celovečerného trvania by stačil aj dokumentárny 50-minútový formát. Film celkom vyvracia dojem, že socialistický človek nepotrebuje drogy. Hoci nie všetky osudy sa skončili šťastne, hlavný protagonista rozpráva svoj príbeh usmiaty pred kamerou a na konci si herci pokecajú so svojimi skutočnými predlohami. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama