Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze se tento film mohl udelat koukatelnejsim pro sirsi verejnost. Svou autentickou vypovedi vsak dokaze zaujmout. Vyborny vyber postav (varic, policajt, narkoman), jejichz osudy se vzajemne prolinaji. Myslim, ze se v tomto filmu podarilo verne nastinit drogovou situaci u nas od sedmdesatych let. Dost uzivatelu zde kritizuje herecke vykony, minimalne Rostislav Novak vsak svou roli zahral vyborne. Po Czech made man druhy Rehorkuv film, ktery me svym nametem a zpracovanim zaujal, tak snad se mu bude darit i v budoucnu a vyhne se filmum typu Signal. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Prapodivná syntéza dokumentárního přístupu a hraného filmu. Nesympatický casting, přítomnost klasických klišé z filmů o drogách, místy šokující záběry. Rádoby temnou sekvenci s partičkou feťáků ve vítkovském tunelu považuji za nejstupidnější část celého filmu, a stálo by za námahu zjistit, v kolika českých filmech si již ten nebohý tunel zahrál tu samou, do blba opakovanou roli. Piko je soukromé divácké peklo, na kterém jsem za nejzajímavější shledal stručný nástin dějin pervitinu, o kterém jsem až dosud v podstatě netušil vůbec nic. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se z Řehořka mohl stát můj nový oblíbenec mezi českými tvůrci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Perník, piko, čégo či peří. Aneb první vařiči u nás. Kousek ambiciózního režiséra Tomáše Řehořka má několik nadějných pasáží, solidně kombinuje prvky hraného filmu s dokumentárními záběry. Představuje vařiče a narkomana, expolicistu z protidrogového oddělení i bývalého frontmana metalové kapely, který do toho rovněž několikrát spadnul. Místy má vyprávění šťávu, jindy by si divák představoval podrobnější souvislosti a klidně by se podíval ještě dál. Atmosféra je solidně depresivní, zvuk jen umocňuje bezvýchodnost situace. I když pád na samé dno mám raději v klasické hrané podobě. Díky, nedám si. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Film to neni špatný a rozhodně má svůj význam. Příběhy všech osob jsou rozhodně zajímavé, ale přijde mi, že na osmdesát minut je tam toho děje hodně. Vztahy mezi postavami se pak nějak nestihnou vybudovat. Nevím, proč si ten policista vybral zrovna konkrétně toho Gregora, co ho k tomu vedlo? Je to spíš takové hodně nakouslé a nedořečené. Jinak ale Řehořek ukazuje, že talent má, atmosféru vytvořil dost dobrou, kamera byla taky hodně dobrá. Prokládání dokumentárními záběry ten film určitě oživilo a pomohlo mu. Nejvíc se mi ale líbila hudba, která vystihovala všechny polohy filmu. Horší je to s herci. Rostislav Novák je dobrý a důvěryhodný, ale König a Benoni jsou takový nevýrazní, což je škoda. Ale pořád je to dobrý film, nad kterým je možno se zamyslet a školní projekce jsou určitě dobrý nápad. 60% ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Ideální pro děti školou povinné. Dokumentárně-filmová forma funguje dobře, přidává na působivosti, která je ve filmech typu "Drogy jsou špatné" nezbytná. Herecké výkony působí často amatérsky, stejně jako mnoho scén (ples, nemocnice..), z toho důvodu mé průměrné hodnocení, které díky sympatickému Řehořkovi zvedám na 3 hvězdy:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno