Reklama

Reklama

Technotise - Edit a já

  • Srbsko Technotise - Edit i ja (více)

Obsahy(1)

V Bělehradě roku 2074 se setkáváme s vysokoškolskou studentkou psychologie Edit. Ta si užívá svého studentského života a přátel, avšak pokus vyzrát na zkoušku pomocí paměťového čipu bude mít neblahé následky... (Karadum)

Recenze (27)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Animované rozšíření srbské komiksové knihy, které žánru nedělá žádnou ostudu. Animace sice není úplně top class, příběh ale má hlavu a patu, filozofování je tu sporé a vstřícné a nabídka podoby světa v ne tolik vzdálené budoucnosti (rok 2074) má celkem střízlivý a reálný punc (product placement Erste Bank není nijak zákeřný nebo přehnaný). Animátoři nakonec trochu sáhly i do nude škatulky, takže žádný Disney pro prťata :-) Film není asijsky převzrušený, nemá americky abnormálně morální tendence a jeho završení nebudí pocity z dortu pokrytého roztékající se cukrovou polevou. Takže u mě dobrý a klobouk dolů před Srby. II Scénář: Aleksa Gajić (na motivy vlastního komiksu TECHNOTISE, pod kterým je podepsaný spolu s Darko Grkinićem). 80% ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Ghost in the shell v srbském podání se vydařil fantasticky! Především po stránce vizuální. "Futurizace" současného Bělehradu je geniální. Ale i příběh funguje, byť není úplně nový. Fascinuje mne na tom předevší to, jak se tvůrcům podařilo skloubit animé s klasickými balkánskými reáliemi. Jadrná srbština, prokládaná množstvím vulgarismů zní z úst kreslených krásek nádherně.... I na Miloševiče došlo.... Erste Bank, díky.... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fakt paráda a velké překvápko.. Scifíčko jak řemen, hračičkovsky vydesignované, funkční, zábavné, osobité i chytré. Erste bank sice bije do očí, ale není to nic rušivého a pokud je to fintička nutná k financování takhle povedeného projektu, tak proč né? Ani v divokých snech by mě nenapadlo, že film financovaný bankou (navíc v Srbsku) může být tak otevřený (např.nahota, sex), svobodný (např.vulgarismy) a nemainstreamový (přecijen je to trochu více filosofující než např. výdělečné transformerovky).... Prostě moc fajn :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemám potřebu pátrat, odkud autoři čerpali inspiraci - ale k "Kōkaku kidōtai" (rok vzniku 1995) bych srbský počin za každou cenu nepřirovnávala. "Technotise - Edit a já" je svébytný příběh, který je patřičně hrdý na svou nezávislost a jehož víra ve vlastní schopnosti je neotřesitelná. Občas se nechá unést a v návalu nadšení z pocitu dospělosti a soběstačnosti se nedokáže vyvarovat impulzivních a maličko zbrklých kroků - ale přitom nezapomíná, co chce říct, drží se vlastní cesty a svérázných, docela originálních představ o budoucnosti plné protikladů. Jedinečné a velice těsné spojení dvou diametrálně odlišných bytostí si možná zasloužilo osudovější a temnější finále - ale na druhou stranu ani předložený závěr mi není proti mysli ... 4,5* ()

janisska 

všechny recenze uživatele

"Není to tvůj zadek. Není to můj zadek. Je to *náš* zadek."// Pokus zarámovat docela pěkný animovaný svět do jakési... ehm... filozofie se moc nezdařil. Jednu hvězdičku dostává mecenáš Erste bank - očividně je všudypřítomným podnikem budoucnosti. Druhou hvězdičku dostává kvalitní scénář. "Orální, morální, to je jedno." ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama