Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Totální zvratek o rádoby pomoci bubáků-fakt nechápu proč do téhle sračky G. Butler šel. Never again...

Zdenek...

Zdenek... (hodnocení, recenze)

mam rad filmy zalozeny na skutecne udalosti :)  chtel jsem dat 3 hvezdicky  ale diky tomu davam 4 :)

Uživatel Zdenek... smazal svůj příspěvek.

Dreamer

Dreamer (hodnocení, recenze)

Shait: Ten pribeh sa skutocne stal, ale ak sa ti nepaci, pozri si iny film s viac "cool" pribehom.

Morseus

Morseus (hodnocení, recenze)

stoprocentně vyhrává cenu za nejlepší název film - Kazatel Kalašnikov :D to prostě žeru :D

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Celkom príjemné prekvapenie, po tom vlažnom hodnotení som aj premýšľal, či si to vôbec pozrieť, ale nakoniec som spokojný. Samozrejme sa to nemôže porovnávať s tými najkvalitnejšími filmami na tému genocídy, ale v rámci podobných filmov ma to zaujalo viac, ako napríklad taký Krvavý diamant alebo Slzy slnka. Malý nenápadný film, ale určite zaujímavejší a hodnotnejší, ako tie zbytočné súčasné stámiliónové blockbustery. 

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

JURIS555: Já už si radši nedělám iluze, to je už nejmíň třetí termín. První ohlašovali někdy na červen, pokud se dobře pamatuju. No ale naděje umírá poslední ;-)

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

Protože je to veskrze průměrný snímek, u něhož distributor asi nespěchá... :-)

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

Tak se mi zdá, že to s DVD dopadne jak s tím Coriolanem, čili, kde nic tu nic :-(

Jak jsem tak projela seznam dvd, která mají vyjít tenhle a příští měsíc, mám dojem, že tam vidím snad vše, co mělo kinopremiéru ve stejné době jako MGP plus některé, co byly v kině až po něm. Jediná Filmarena avizovala termín vydání, ale už ho odstranila a vyměnila za "datum vydání nebyl stanoven". Proooooooooooč :-(

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Už pôvodný názov nie je žiadne terno, ale tuzemský distribučný znie náramne gýčovo (tá aliteratívnosť to zabíja). Príbeh reálneho Childersa je však zaujímavý, hoci nie je prvý a jediný, kto sa rozhodol menej šťastným kútom Afriky pomáhať na vlastnú päsť.

Amaroun

Amaroun (hodnocení, recenze)

Moc pěkný film. Jen bych ho nedoporučoval "čecháčkovským" ateistům, s minimálním všeobecným přehlem ;-)

23Roman23

23Roman23 (hodnocení, recenze)

Není to krásný, jak chvíli po tomhle filmu začne po světě dokola lítat video o Konym a všichni mají potřebu sdílet a řešit? :)

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

Pokud Vás zajímá něco blíže o projektu "Angels of East Africa", což je rozsáhlý dětský sirotčinec, který Sam Childres společně se svou ženou založil v Jižním Súdánu ve městě Nimula, které leží těsně u hranice s Ugandou, tak se můžete mrknout na: "http://www.angelsofeastafrica.com/aboutangels.html" či (spolu s videoreportáží) na "http://www.cbn.com/CBNnews/564719.aspx". Možná to i pomůže trošku zabřednout do problematiky, které se film věnuje. Alespoň do základních souvislostí. Film jsem zatím neviděl, nicméně pokud alespoň nějakým způsobem upozorní a oživí povědomí o problémech Afriky, tak už jen proto má smysl. O tom, že to bude trošku americky přepálené, nemám pochyb :-)

TasteLess

TasteLess (hodnocení, recenze)

:DDD panebože...další hovno co jenom zabírá místo v kinech, kdo na tyhle píčoviny dává peníze? už ten trailer je naprostá demence.

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

Shait: Dementní je distributor, když to neumí napsat líp. Kdo to trochu sleduje, ví své ;-)

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a !začne na vlastní pěst stavět sirotčinec! (tak tohle me opravdu dorazilo) prestal sem cist a rikam si dementnejsi pribeh by nebyl ?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

sitmin, deadman93: pánové zcela vám uniklo, že film není žádná fikce, ale příběh podle skutečného osudu Sama Childerse. Takže podobnost s Lost čistě náhodná. Leda že naopak tvůrci Lost někdy slyšeli o Samovi a inspirovali se ;-) I když chápu, že z těch dvou řádků obsahu, co tu je, to vyčíst nelze. Nevím, jak sitmin přišel na ten propadák, asi mám jiné zdroje informací. Pokud jde o český název, to se shodneme, nakonec, vyjádřila jsem se k němu už níže.

 (hodnocení, recenze)

****spoiler k seriálu LOST**** nebyl Mr.EKO členem milice, kterému zabili bratra a on se pak stal knězem, vyrakvil další členy milice, kteří obírali vesnici o léky a pak se snažil utéct do Anglie, kde chtěl prodat nějaké drogy a nahrabat si?  ****spoiler k seriálu LOST****
EKO byl spíš hajzl... Butler bude jak Marie Terezie s RPG!

sitmin

sitmin (hodnocení, recenze)

Jsem jedinej kdo kouká na seriály?? Vždyť to je úplně stejnej plot jako příběh Mr. Ekoa z LOST... A eště to má příšernej českej název. V US propadák jak hrom...

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

HUMOOOO: Ještě nedávno tu bylo i datum slovenské premiéry a pak zmizelo, tak bych neztrácela naději, třeba se s tím jen dýl crcaj ;-)
moviesfan: :D Shoda, já si zas říkala: šmarjá, co se mi to vloudilo do budíčku?

moviesfan

moviesfan (hodnocení, recenze)

Kouknu do sledované diskuze a tam "Kazatel Kalašnikov". Tenhle film snad nesleduju... a sleduju. Název je otřesný. Fakt mimo.

HUMOOOO

HUMOOOO (hodnocení, recenze)

LenkaStr: :D,ja ani neviem či to u nás do kín vôbec pôjde.no aj tak uloz.to to istí,samozrejme až bude von dobrá kvalita

LenkaStr

LenkaStr (hodnocení, recenze)

HUMOOOO: :-D 
Já zatím pláču z odložené premiéry :-( Ale zase mě pobavil jeden kolega, co na originální název (protože ten český taky ignoruju a dál používám ten, na který jsem si zvykla) reagoval: Co to má bejt? Kulometnej kazatel? :-D Si myslel, že to bude o nějakém kazateli s plamennýma řečma :-D

HUMOOOO

HUMOOOO (hodnocení, recenze)

LenkaStr: ja si z toho nič nerobím,ja to budem dalej volať Machine gun preacher a z CZ názvu sa budem dalej smiať (dokiaľ nepríde ten SK,z toho budem na 99% plakať :D)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama