Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorca majstrovského Plesu príšer sa dal na vieru v Boha a prišiel o rozum. Ale srdce mu zostalo - jeho film mi pripomenul Stoneov World Trade Center - prosto, pateticky podaná látka o utrpení nevinných a o tom, že si musíme pomáhať. Naivná prvoplánovka pre priemerných Američanov, nachádzajúcich útočisko v Biblii. Scény kázania o Bohovi, ktorých je tu viac než v dokumente o Pápežovi, ateistický divák nestrávi a devalvujú mu zážitok z filmu. Keď po nich kazateľ Butler preberá do rúk brokovnicu, síce zdvíha zábavnosť filmu, ale zdramatizovanie už nepôsobí presvedčivo. Tretiu hviezdičku dávam za pestrý a exotický soundtrack, ktorý som mal dopredu napočúvaný, takže mi spríjemnil sledovanie; a za to "veľké srdce" pre africké decká. Byť väčším cynikom, ani by som na ňu nepomyslel. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Kazatel Kalašnikov postrádá přirozenost s jakou se například v Krvavém diamantu povedlo vystihnout krutou realitu současné Afriky. Začátek je až komický, dějové zvraty typu kriminálník Butler vyjde z basy, rozhodne se být knězem, odjede do Afriky a začne zachraňovat děti ... WTF? Ale já netušil, že to je film natočený dle skutečného osudu Sama Childerse. Nezbývá než ho obdivovat, něco si z něj vzít. To byl asi důvod proč Gerard Butler přijal roli ve snímku, který sice po filmařské stránce působí poněkud lacině a snaha ukázat všechny útrapy občanské války v Súdánu (dětští vojáci, miny atd..) najednou působí občas křečovitě, ale má v sobě onen vzkaz a poselství, nad kterým bychom neměli zavírat oči. 3* jsou pokud hodnotím kvalitu filmu a trochu přidám za dobrosrdečnost, kvalita charakteru Sama Childerse se ohodnotit hvězdami nedá a díky tvůrcům, že natočili film, který nemá oskarové, nýbrž lidské ambice. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

I když se film snaží být jako jeden z těch, co pomůžou dětem v Africe tím, že v kinech Američanům vysvětlí, aby jim poslali peníze, je neskutečně (nejen) rasově stereotypní. Malí, ubohoučtí černoušci trpí a velký, silný běloch jim pomůže. Zlí muslimové ze severu ohrožují hodné křesťany na jihu. Nikoho nezajímá, že obě strany do sebe pálí zbraněmi a vůbec netuší, jaký k tomu mají důvod. Věřím ale, že některým americkým vidlákům tohle přijde jako vrchol dojemné filmařiny. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně otravný film. Buď jsem usínal, nebo zadržoval smích. Emocionálně to na mě zapůsobilo asi jako reklama na jogurt. Uprostřed občanské války přijde do polní nemocnice žena s ustřelenou dolní čelistí, očividně potřebuje pomoct, a doktor se jí zeptá "paní, co se vám to stalo s obličejem?"... To byste nevymysleli ani jako parodii... Jestli bylo Quantum of Solace nešťastná souhra náhod (a ne Forsterova chyba), tak tohle je předzvěst apokalypsy. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

HODNOTÍM FILM, NIKOLI SKUTEČNOU UDÁLOST. Nejsem si jist, pro koho že je film vlastně natočen? Hádám totiž, že hned úvodní scéna mnoho lidí odradí. Kdyby byla zařazena později, už by byla v rámci kontextu stravitelnější (ale nemusela tam být vůbec... ) Ve filmu mi chyběly klíčové věci jako jeho obrácení a hloubka vztahu s Bohem. Přijde mi, že celou dobu s Bohem nějak moc nepočítal. Věděl o Něm, ale žil po svém - vzal to prostě celé do svých rukou. Ale proč, když měl sám dříve zážitek nadpřirozené Boží ochrany? Opravdu je možné, že i v Nové smlouvě skrze Ježíšovu oběť by ho Bůh povolal, aby ve jménu Boha šel vystřílet "satanovy lidi"? No a pak se z toho logicky psychicky hroutil, protože to na něj (bez Boha) bylo příliš velké sousto. Na mě film působil, jako že měl spíše povrchní vztah s Bohem a svůj život sice přesměroval na službu, ale tak nějak bez Boha. Takže film bych doporučil těm, kteří mají toto na srdci ať už modlitbami, nebo dobrovolnictvím. Pro ostatní tento film po křesťanské stránce nejspíš žádný přínos mít nebude... ZNOVU: nehodnotím co dělá reálný Sam, ale tento film!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama